2024. március 29. - Auguszta

Intel proci a PS4-ben

Az Inquirer nevű amerikai lap értesülései szerint az Intel készíti majd el a Sony PlayStation 4 grafikus processzorát (GPU-ját). "Cserében" pedig az Xbox 3-ét a rivális ATI cég gyártja majd, csakúgy, mint a Wii 2-ét, az Nvidia pedig - úgy tűnik - teljesen
2009. február 13. péntek 08:03 - Hírextra
A PlayStation 4-hez az Intel valószínűleg a Larrabee GPU (graphical processor unit, tehát grafikus segédprocesszor) architektúrájának egy másik változatát használja fel. Az Inquirer értesülései szerint a döntésnek az is lehet az oka, hogy a Sony is csalódott az Nvidia teljesítményében csakúgy, mint korábban a Microsoft, ugyanis korábban a legelső Xbox-nál, illetve később a PlayStation 3-nál is az Nvidia készítette a grafikáért felelős segédprocesszorokat és egyik esetben sem tudták igazán megvalósítani a két nagy megbízó cég által felvázolt elképzeléseket. Jellemző, hogy a Nintendo már nem is próbálkozik az Nvidiával, ugyanis bizonyos belső információk szerint az Atinak a Wii 2 grafikus processzorának gyártását is sikerült megcsípnie.

A döntésnek a Sony szempontjából állítólag anyagi okai is vannak: az Inquirer értesülései szerint az Intel olcsóbb és megbízhatóbb riválisainál. A Sony-nak a tavalyi év lezárásával 1.1 milliárdos veszteséggel kellett szembenéznie, és állítólag ezért is döntött az Intel mellett. Egyedül azt nem tudni még, hogy vajon a főprocesszort (CPU-t) is az Intel készíti-e majd el a PlayStation 4-ben, vagy esetleg egy másik cég.

Ha az Nvidia tényleg teljesen kiszorul a játékkonzolok grafikus processzorainak gyártásából, akkor az valahol megkérdőjelezheti hosszú távon a cég sikerességét is, hiszen a játékpiacon manapság leginkább a konzolgépek (PS3, Xbox, Wii.) tarolnak, a PC-s játékvilág pedig egyre inkább visszaszorul. Mivel a videokártyák minősége, illetve az általuk nyújtott grafikus sebesség leginkább a PC-s játékok tekintetében releváns, ezért egy gyenge PC-s játékpiac gyenge videokártya-piacot is eredményezhet hosszútávon, ezért kérdéses: meg tud-e ebből élni majd a jövőben az Nvidia?
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását