2024. május 21. - Konstantin

Műhibapert vesztett az édesanya

Fellebbez a Csongrád Megyei Bíróság elsőfokú döntése ellen az a csongrádi édesanya, aki beperelte a szentesi kórházat, amiért gyermeke nyílt gerinccel született.
2008. március 5. szerda 19:46 - Hírextra

Blázsik Ildikó szerdán az MTI-nek elmondta: azzal, hogy vesztett, a perköltség és saját ügyvédi költsége meghaladja a másfél millió forintot. Ezt a havi hetvenöt ezer forintból súlyos beteg gyermekét egyedül nevelő édesanya nem tudja kifizetni, ezért tovább harcol az igazáért.

Az édesanya elmondása szerint kisfia betegségéről a terhesség harminckettedik hetéig semmit nem tudott. Akkor fogadott orvosa Szentesről Szegedre küldte, genetikai ultrahangra, miután egy vizsgálat az agykamrák tágasságát mutatta ki a magzatnál.

Szegeden több csigolyára kiterjedő nyílt gerincet és nagy fokú agykamra-tágulatot diagnosztizáltak. A kicsi születésekor, 2005 augusztus 7-én azonban kiderült, hogy egy két és fél centiméteres koponyahiánya is van a csecsemőnek. Ezt azóta megműtötték, és a kisfiú egy úgynevezett söntöt is kapott, hogy a felgyülemlett agyvizet elvezessék a koponyájából.

Az édesanya elmondása szerint a kórház a bíróságon elismerte a diagnosztikus tévedést, ám a február 12-ikei ítélethozatalnál a bíróság úgy találta, ez nem róható fel az orvosnak.

Emiatt Blázsik Ildikó tovább perel. Az szeretné, ha kártérítést nem is, de életjáradékot kapna.

Tolószékben élő kisfiával hetente háromszor korai fejlesztő csoportba járnak: a gyermek megtanul ülni, enni és inni is önállóan, és hasonló korú társainál sokkal többet beszél.

Az édesanya most várja az írásbeli ítéletet, és annak megérkezése után fellebbez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását