2024. május 18. - Erik, Alexandra

Menetrend-módosítás a BKV-nál

Még februárban a fővárosi önkormányzat szakbizottsága elé kívánja terjeszteni Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes a BKV ez évi paraméterkönyvének, összmenetrendjének tervezetét - tudta meg az MTI csütörtökön városházi forrásokból.
2009. február 12. csütörtök 14:50 - Hírextra
Tájékoztatásuk szerint a főpolgármester-helyettes levélben kérte Kocsis István BKV-vezérigazgatót, hogy mielőbb küldje meg kabinetjének a paraméterkönyvnek a cég által összeállított tervezetét.

A szocialista politikus emlékeztette a vezérigazgatót arra: a paraméterkönyv múlt évi elfogadásakor azt ígérték, hogy az év során folyamatosan monitorozzák az eredményeket, vizsgálják a tapasztalatokat. Megkérdezik a kerületek véleményét is, hogy azt - a jelenleginél nem nagyobb összköltség mellett - beépíthessék az idei paraméterkönyvbe. A városüzemeltetési főpolgármester-helyettes a tapasztalatok összegzését és a kerületek véleményét is várja a paraméterkönyv-tervezettel együtt.

Hagyó Miklós úgy véli, hogy a múlt évi nagyszabású paraméterkönyv-változtatásnak meglett az eredménye. A kezdeti konfliktusok után a Budapesten közlekedő emberek sokaságának vált könnyebbé a közlekedése. Jelzi ezt "a rengeteg beérkező köszönő levél" is - jegyezte meg.

A főpolgármester-helyettes "kíváncsian várja" a BKV azon ígéretének megvalósulásáról szóló tájékoztatót, hogy a társszolgáltatókkal összehangolja, az utasok számára kényelmesebbé teszi az utazási lehetőségeket, a Budapest-bérlet bevezetésével egyidejűleg. A cég vállalta azt is, hogy megvizsgálja, milyen megtakarítási lehetőségeket eredményezett az egységes bérlet bevezetése, amelynek nyomán a városhatáron belül az utasok a BKV-bérlettel a MÁV és a Volán járatait is igénybe vehetik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását