2024. április 25. - Márk

Gyurcsány az általa elítélt Bayer cipőjében: túllőtt a célon

A kormány értékválasztását mutatja, hogy nem vásárol Magyar Hírlapot - írta szerdai blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.A kormányfő szerint a Magyar Hírlap azt ír - a törvényesség keretei között -, amit jónak lát, a kormány pedig azt a lapot
2009. február 11. szerda 18:17 - Hírextra
Hangsúlyozta: "nem kell ebben az ügyben álszentnek lenni".Magyarországon szólás- és véleményalkotási szabadság van, amelynek csak az alkotmányosság és legfeljebb a jó ízlés szabhat határt. De szabad az olvasó is, aki eldöntheti, hogy mit olvas és mit nem. Nemcsak a szólásnak, hanem a tájékozódásnak is van szabadsága, ezek összetartoznak - vélekedett.

Gyurcsány Ferenc szerint a kormány nem egyszerűen államigazgatási egység, hanem politikai testület is, amelynek politikája mögött értékválasztás húzódik meg. A kormánynak kötelessége, hogy tájékozódjon, és tudja, ki milyen véleményt alkot a világról. "Ezért aztán olvasunk olyan újságot, amelynek álláspontja inkább közel áll a miénkhez és olyat is, amelyiké azzal élesen szemben áll. De a tájékozódás mellett lehetőségünk van arra is, hogy világosan kifejezzük, mi az, amivel nemhogy azonosulni tudnánk, de élesen szemben állunk vele" - olvasható a blogban.

A kormányfő elfogadhatatlannak tartja azt a nyelvezetet, azt a tartalmat és azt a stílust is, amely nem egyszer visszaköszön a Magyar Hírlapból. Hozzátette: nem szeretné, ha egy ilyen lapban az állam akár csak hirdetőként megjelenne.

"Még véletlenül se keveredjünk össze ezzel a nyelvezettel, ezzel a stílussal, ezzel a tartalommal. Nem kell ebben az ügyben álszentnek lenni. Nekünk nincs, és nem lehet közünk ahhoz, amit ott olvasunk" - szögezte le.

Hangsúlyozta: aki pedig ebben az ügyben a sajtószabadságot emlegeti, az félreérti a fogalmat.
A kormányfő véleménye szerint ilyen esetben tenni kell: "semmilyen szégyenlős kompromisszumot nem kell kötni ezzel az embertelen, gyalázatos radikalizmussal, ami újra és újra teret kap ebben az újságban".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PAPO
2009. február 12. 08:02
BIZALOM KEL EGY ORSZÁG IRÁNYÍTÁSÁHOZ ,OLYAN VEZETŐ NEM LEHET AZ AKIT ORSZÁG 80 SZÁZALÉKÉ CSÖRGŐSAPKÁS BOHÓCNAK NEVEZ, FONTOS VEZETŐI CSAK A ZSEBÜKET TÖMIK,
ELHERDÁLJÁK VAGYONTÁRGYAIT AZ ORSZÁGNAK , IGENIS UJ VEZETÉS KEL , AKI SZAVAZÁS REMÉNYE ALAPJÁN FELHATALMAZÁST KAP AZ ORSZÁG VEZETÉSÉRE, AMI MOST HIÁNYZIK.
PAPO
2009. február 12. 06:42
csörgősapkás bohóc .ideje volna takarodni.
2009. február 11. 22:44
Jól teszi Bayer, hogy szlovák rendszámú gk.-val jár,legalább azt az adóforintot nem lopják el Gyurcsányék.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását