2024. május 2. - Zsigmond

Gyurcsány ne használja politikai haszonszerzésre az újlipótvárosi demonstrációt

Az újlipótvárosi Fidesz azt kéri a kormányfőtől, ne használja politikai haszonszerzésre, a válságról való figyelemelterelésre a péntek délutánra szervezett demonstrációt.
2008. április 11. péntek 12:32 - Hírextra
Szabó György, a Fidesz XIII. kerületi önkormányzati képviselője Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Szabadai Viktornak, az SZDSZ budapesti választmányi elnökének írt levelét a kétszer megtámadott, betört üvegű Hollán Ernő utcai jegyiroda előtt olvasta fel az újságíróknak.
A kormányfőnek címezve a levélben az áll: "Ön (...) árt az ügynek, ezért arra kérem, hogy semmiképpen ne sütögesse Tomcattel együtt politikai pecsenyéjét Újlipótvárosban".

A magukat nemzeti radikálisnak nevező szervezetek tüntetése idején békés ellendemonstráció lesz a jegyiroda előtt. A megmozduláson részt vesz több vezető politikus mellett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is Szabó György szerint a jelenlegi válságban a miniszterelnöknek az az érdeke, hogy "néhány szélsőséges provokátor" akcióját politikai célokra használják. Önöknek semmi sem drága, Önök a megoldás helyett a gyűlölet lángját szítják azzal, hogy magamutogató módon akarnak felvonulni Újlipótvárosban.

Azokra az újságírói kérdésekre, hogy ezzel valójában Gyurcsány Ferencet a délutáni demonstrációtól való távolmaradásra kéri-e, a képviselő nem adott egyértelmű választ.

Szabó György szerint az MSZP lelepleződött azzal, hogy csütörtökön belépőt biztosított a Képviselői Irodaházba saját nevén bejelentkező, "provokatív eseményeket szervező", Polgár Tamás, ismertebb nevén Tomcat számára, aki így megzavarhatta a szocialisták sajtótájékoztatóját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását