2024. április 20. - Tivadar

Hosszú távú programok kellenek

Medgyessy Péter szerint romaügyben példát kell venni az Egyesült Államokról, ahol hosszú távú programokat indítottak a feketék integrációja érdekében. A volt szocialista miniszterelnök a TV2 Mokka című műsorában oktatási, felnőttképzési és munkahely-terem
2009. február 10. kedd 08:38 - Hírextra
Medgyessy Péter szerint a közép- és hosszú távú programok mellett azonnali intézkedésekre is szükség van, amelyek rendet teremtenek és kordában tartják az indulatokat. Úgy látja, hogy a miskolci rendőrkapitány korábbi kijelentése a romákról csak szította az indulatokat, más értelme nem volt.
Kérdésre válaszolva azt mondta, nem látja, hogy a romák integrációjára az elmúlt 8-9 évben a kormány által elköltött 130 milliárd forint hogyan és hol jelent meg.

Szavai szerint a magyar cigányság művelt, komoly és felelős tagjainak el kellene határolódniuk a bűnelkövetőktől. A cigányság egy büszke nép, miért nem védik meg magukat és jelentik ki, hogy mi nem ilyenek vagyunk, fellépünk azok ellen, akik ilyet csinálnak - tette fel a kérdést a volt kormányfő.

Medgyessy Péter beszélt arról is, hogy - legalábbis amennyit az előzetes információk alapján tudni lehet - az adóátalakítás tervezett iránya jó. Álláspontja szerint ugyanakkor a mértéke kevés. Hozzátette: inkább kevesebb ponton kellene hozzányúlni az adórendszerhez, de nagyobb mértékben változtatni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását