2024. április 19. - Emma

Háromnál több gyanúsított lehet

A veszprémi késeléses bűncselekmény két gyanúsítottját az osztrák rendőrök a múlt éjszaka őrizetbe vették, egy férfi még szökésben van, de a tanúvallomások alapján jóval több gyanúsítottal számol a rendőrség - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság
2009. február 9. hétfő 09:58 - Hírextra
Csányi Zoltán őrnagy elmondta: a nemzetközi körözés alapján Ausztriában, az A2-es autópályán a sárbogárdi Raffael Sándort és az enyingi N. Győzőt fogták el. Kiadatásukhoz megtették a szükséges intézkedéseket, de bizonyosan több nap múlva kerülhetnek csak a veszprémi rendőrség fogdájába - mondta a hivatalvezető.

Az ugyancsak enyingi és körözött Sztojka Iván még szökésben van - tette hozzá. Az, hogy a három gyanúsítottnak a rendőrség gyanúja szerint mi volt a szerepe a bűncselekmény elkövetésében, a nyomozás érdekében egyelőre nem közölhető - mondta az őrnagy.

Nem tudják egyelőre azt sem, hogy mivel szúrták szíven Marin Cozma veszprémi kézilabdást, román válogatottat, illetve sebesítették meg súlyosan két sporttársát, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicset. A bűntény különösen fontos tárgyi bizonyítéka az elkövetés eszköze - lehet kés, tőr, bajonett -, erre vonatkozóan valószínűleg a gyanúsítotti kihallgatások adhatnak majd választ. Remélhetően arra is, hogy hol lelhető fel a gyilkos eszköz - jegyezte meg.

Csányi Zoltán emlékeztetett arra, hogy a halálos kimenetelű bűntett vasárnap hajnali 3 órakor történt a veszprémi Skorpió bár előtt (nevezik Patrióta bárnak is), ahol egy népes társaság több tagja szóváltásba keveredett az ugyancsak ott tartózkodó és egyik csapattársuk gyermekének születését ünneplő veszprémi kézilabdásokkal.

A vitázó, lökdösődő férfiak a bárból az utcára kerültek, a rendőrtiszt közlése szerint egyelőre nem tudni még pontosan, hogy miért és miként jutottak ki az utcára a veszekedők, ezt is a gyanúsítottak és a tanúk kihallgatása során lehet majd tisztázni. Az tény, hogy valaki a dulakodók közül Marian Cozmát mellkason szúrta, a segítségére siető Ivan Pesicsnek a veséjét szúrták meg hátulról, Zarko Sesum pedig súlyos szem- és fejsérüléseket szenvedett.

Marian Cozmát mentővel a veszprémi kórházba szállították, ám az életét már nem lehetett megmenteni. Ivan Pesicsnek az operáció során eltávolították az egyik veséjét, Zarko Sesum pedig koponya- és arcműtéten esett át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását