2024. március 29. - Auguszta

Nyugalom kell a játékosoknak

Nyilvánvalóan át kell gondolni a Bajnokok Ligája mérkőzéssorozat rendezését, ami elsősorban a Veszprémnek, de az egyetemes kézilabdasportnak is érdeke, mert egy ilyen szörnyűség után a játékosoknak nyugalomra van szükségük - nyilatkozta Sinka László, a M
2009. február 8. vasárnap 17:53 - Hírextra
Az Európai Kézilabda Szövetséggel és a Veszprém leendő ellenfeleivel erről mielőbb és közösen egyeztetni kell - tette hozzá a főtitkár. Hangsúlyozta, hogy a magyar szövetség a "készen áll a legmesszebbmenőkig támogatni a veszprémi csapatot".

Sinka László szerint ugyanez vonatkozik a magyar bajnokságra is, a helyzet ugyanis rendkívül kritikus, és most "valami olyan döntéseket kellene hozni, ami a mi életünktől, játékunktól és gondolatiságunktól nagyon messze van".

A főtitkár rámutatott: a legnagyobb tragédia az, hogy elvesztettünk egy fantasztikus játékost, aki román nemzeti válogatott volt, s még két kitűnő - hazájukban szintén válogatott - kézilabdázó is életveszélyesen megsebesült. Mint mondta: a mindössze 20 éves Ivan Pesic nemrég vehette át az egyik legnagyobb horvát állami kitüntetést, mert hazájában a jövő nagy játékosaként ismert, Zarko Sesum pedig a szerb válogatott "üdvöskéje".

Mindkettőjükért, egészségükért és további pályafutásukért nagyon aggódom, de aggodalomra ad okot az is, hogy "mi lesz a veszprémiekkel, hogyan bírják ezt a hihetetlen tragédiát feldolgozni" - fogalmazott Sinka László, megjegyezve: a szövetségnek nyilvánvalóan segítenie kell a játékosoknak, s a klubnak egyaránt.

"Ez olyan aljas öldöklés volt, hogy szinte hihetetlen, hogy 2009-ben Magyarországon egyáltalán előfordulhatott" - jegyezte meg Sinka László, rámutatva arra is, hogy "ilyen horror" nemcsak a magyar kézilabdában, de a magyar sportban sem esett még meg.

Egyáltalán hogyan létezhet az, hogy kardokkal és bajonettekkel mehetnek be emberek szórakozóhelyekre - vélekedett Sinka László, majd azt hangsúlyozta, hogy amit a nagyhírű veszprémi kézilabdacsapat a várossal együtt felépített, az rendkívül példaértékű, s azt nem lehet lerombolnia senkinek sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását