2024. április 26. - Ervin

Eljárt az idő az MSZP felett

Az idő és a körülmények immár végleg túlléptek Gyurcsány Ferencen és kormányán - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője vasárnap az MTI-vel a kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra reagálva.
2009. február 8. vasárnap 19:35 - Hírextra
A kormányszóvivői tájékoztatón elhangzott, a Fidesznek a válsághelyzetre adott javaslatait kommentáló megjegyzés előzménye az volt, hogy a nap folyamán Bernáth Ildikó, a Fidesz politikusa egy sajtótájékoztatón kifejtette: ha a családok tíz- és százezrei kerülnek egyre nehéz helyzetbe a kormány megszorító intézkedései miatt, akkor elvárható, hogy a kormány saját személyi kiadásait is csökkentse

A Fidesz azt várja a kormánytól, hogy a megszorítások idején mutasson példát, ezért kezdeményezik: csökkentsék a miniszterek és államtitkárok fizetését a 2002-es szintre - hangoztatta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Mint mondta, szerinte különösen felháborító az, hogy Szilvásy György miniszter felesége tavaly a pénzügyminisztérium szakállamtitkáraként kiemelkedően magas, 4,3 millió forint jutalmat kapott a tavalyi évben.

Daróczi Dávid kormányszóvivő erre reagálva a soron kívüli vasárnapi kormányülés után azt mondta: a miniszterek, államtitkárok fizetését a kormány már a válsággal kapcsolatos első intézkedések között csökkentette, a kormányzati szektorban dolgozók javadalmazása így reálértéken már kevesebb. Az itt dolgozók nem kaptak jutalmat, sem 13. havi járandóságot - tette hozzá.

A Fidesz javaslatára - a miniszterek és államtitkárok fizetésének a 2002-es szintre való csökkentésére - válaszolva Daróczi Dávid viszont azt mondta: azért a populizmusnak is van határa.
A Fidesz azt még nem javasolta, hogy a parlamenti képviselők fizetését csökkentsék a hét évvel korábbi szintre - hívta fel a figyelmet a kormányszóvivő.

Erre reagálva közölte azt a Fidesz, hogy "az idő és a körülmények immár végleg túlléptek Gyurcsány Ferencen és kormányán".

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményében kifejtette: az már korábban bebizonyosodott, hogy a kormány képtelen a válság kezelésére, csak egyeztetéseket és megbeszéléseket tart, ahelyett hogy intézkedéseket hozna.

Most már azonban az is kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya nem is érti a kialakult helyzetet, hiszen aki napi 235 ezer forintot tud elkölteni, és aki a válság kellős közepén Dubajban nyaral, az nyilvánvalóan nem érti, hogy mit jelent a válság Magyarország és a magyar emberek számára - olvasható a Fidesz közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PAPO
2009. február 9. 06:09
itt a vég, ideje volna távozni csörgősapkás hazudós bohóc
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását