2024. április 28. - Valéria

Elképesztő! 83 milliárdnyi summát tulajdonított el

Amire a Scotland Yard odahaza képtelen volt, azt itthon megcsinálták a rendőrök: Budapesten fogták el a rekordösszegű csalót. Az érdem a nemzeti nyomozóirodáé (NNI), az 59 éves úriember pedig jelenleg kiadatására vár a börtönben.
2009. február 6. péntek 03:50 - Hírextra
Történt még 2001 és 2003 közt, hogy egy bizonyos Dennis H. megkárosította a brit államkasszát cirka 250 millió fonttal, ami magyar összegre átszámítva 83 milliárd forint környékére jön ki (bár ha továbbra is így zuhan a forint, akkor a 100 milliárdot is átlépheti). Akkor nem csípték nyakon, ám most pechére Budapestre jött, és egy óbudai étteremben az NNI emberei rajtaütöttek. A nyomozóiroda közlése szerint a magyar- új-zélandi állampolgárt a spanyol rendőrség felkérésére és nemzetközi elfogató parancs alapján fogták el. Igazi nemzetközi siker.

De mire kellhetett neki ennyi pénz? Ha minden barátnőjének vesz egy szigetet, és Angola élelmezését tíz évre megoldja, akkor is még csak az összeg esetleges kamatait vertük el. Saját hadsereget, fociklubot, netán országot venni pedig azért kissé feltűnő dolog. Esetleg rendbe tehette volna Magyarország államadósságát. Talán akkor futni hagyjuk.

De a viccet félretéve, Ön, kedves olvasó el tudná egyáltalán költeni? Ha igen mire? Írja meg, így kiderülhet ki a legkreatívabb pénzköltő.
Forrás: Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását