2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gyurcsánynak nincs kihívója

A pártelnöki poszt kivételével az összes többi vezetői helyen versennyel számol az MSZP elnökhelyettese a márciusi tisztújító kongresszuson - erről Juhász Ferenc beszélt sajtótájékoztatón csütörtökön, Szarvason.
2009. február 5. csütörtök 23:20 - Hírextra
A két elnökhelyettesi posztra eddig négy, a három alelnöki helyre pedig hat jelölés érkezett, és növekszik az alelnökökre leadott támogatások száma is - mondta.

Az eddig lezajlott megyei tisztújító küldöttgyűlések tapasztalatairól szólva azt emelte ki, hogy azok stabil és nyugodt körülmények között zajlottak le.

Mint mondta tagságuk elvárja tőlük, hogy ne meneküljenek, ne húzódozzanak, hanem oldják meg a világgazdasági válság miatt kialakult magyarországi problémákat.

A kongresszus előkészítése során ezért a párt elnöksége megvárja a kormány javaslatait és azok alapján fogalmazza majd meg a következő két év feladatait, vagyis nem tartják magukat a párt alapszabályához, amely szerint a kongresszus előtt kilencven nappal ki kell küldeni a szervezeteknek az erre vonatkozó irányelveket.


Juhász Ferenc szerint ezt most felülírta az élet, hiszen a ma megfogalmazott gondolatok nem biztos, hogy érvényesek lesznek holnap is.
Az MTI érdeklődésre az elnökhelyettes kifejezte bizakodását, hogy a kisebbségben kormányzó szocialista párt megszerzi az adó-, a szociális-, és a foglalkoztatási rendszer átalakításhoz szükséges parlamenti többséget.

Hozzátette: az eddig elhangzott nyilatkozatokból arra következtet, hogy az SZDSZ és az MDF kész együttműködni a kormánnyal a gazdaság versenyképességének fokozása érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását