2024. április 25. - Márk

Nyolcvan éves gyilkossági akta

Nyolc évtizede megoldatlan gyilkossági aktát nyit újra az angliai Sussex grófság rendőrsége, miután kiderült, hogy annak idején valaki bevallotta a bűncselekményt, csak ez akkor nem jutott a hatóságok tudomására.
2009. február 4. szerda 22:40 - Hírextra
A 16 éves Emma Alice Smith, aki cselédként szolgált, 1926-ban biciklivel indult a lakóhelyéhez közeli Horam kisváros vasútállomására, ám oda nem érkezett meg, és a tizenéves lányt soha senki nem látta többé.

A korabeli vizsgálat eredménytelenül zárult, és az ügyet a rendőrség le is zárta. Nem mindenki gondolt gyilkosságra: a helybéliek azt suttogták, hogy Emma valakivel Írországba szökött.

Most azonban előállt a néhai tinédzser egyik unokaöccse, David Wright, és közölte: a családnak valamikor az 50-es évek elején egy férfi - akinek neve nem ismert - a halálos ágyán bevallotta, hogy ő gyilkolta meg Emmát, és a holttestet a kerékpárral együtt egy kisebb tóba dobta. A család azonban annak idején úgy döntött, hogy a már akkor is több évtizedes titkot megtartja magának, és nem értesítették a hatóságokat.

Wright - aki édesanyjától hallotta a történetet, a mama pedig nagynénjétől, Emma néhai nővérétől - viszont elment a helyi rendőrségre, ahol a szerdai brit sajtó beszámolói szerint közölték, hogy az új értesülések alapján folytatják a több mint nyolcvan éve lezárt vizsgálatot.

Ez az egyik legrégebbi, ismét megnyitott rendőrségi akta a brit kriminalisztika történetében.
A sussexi rendőrség közölte: a vizsgálat újrakezdésének célja az, hogy Emma holttestét megtalálják és tisztességesen eltemessék. Szakértők szerint - ha a sztori helytálló - van remény arra, hogy a lány földi maradványait felleljék a tóban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását