2024. április 30. - Katalin, Kitti

Pádár lemondott

Lemondott mandátumáról az MSZP győri képviselője, Pádár László, a cigány önvédelmi gárda megalakításának kezdeményezője, aki döntését szerda este közleményben tudatta az MTI-vel.
2009. február 4. szerda 22:25 - Hírextra
Borkai Zsolt (Fidesz) győri polgármester szerdán sajtótájékoztatón szólította fel Pádár Lászlót, a cigány önvédelmi gárda megalakításának kezdeményezőjét arra, hogy ebbéli szándékáról mondjon le.

Az önkormányzat többségi Fidesz-frakciója felszólította az MSZP-frakciót, hogy határolódjon el Pádár Lászlótól. Somogyi Tivadar Fidesz-frakcióvezető közölte: frakciójuk felkérte az MSZP képviselőcsoportját és a szocialista párt győri városi szervezetét, hogy Pádár Lászlót vonja vissza a városi közgyűlésből és minden funkciójáról mondassa le.

Nem sokkal a sajtótájékoztató után Pádár László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke közleményben tudatta, hogy a cigány önvédelmi gárda megalakítására tett javaslatát visszavonja. Később újabb közleményben hozta nyilvánosságra, hogy lemond a győri közgyűlés szocialista frakciójában viselt képviselői mandátumáról.

Az MSZP győri elnöksége szerda este kiadott közleményében sajnálatosnak nevezte, hogy "a cigányságért hosszú ideje elismert erőfeszítésekkel fáradozó Pádár László képviselő a cigányság súlyosbodó problémái, az ezzel együtt erősödő rasszizmus következtében át nem gondolt kijelentését követő lemondása ilyen szerencsétlen körülmények között történik".

Kitértek arra: remélik, hogy Borkai Zsoltnak a "város polgárainak biztonságáért érzett felelőssége kiterjed az esetek többségében hátrányos helyzetben lévő (...) emberek megvédésére is".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását