2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Rája ugrott rája

Az óceánból kiugorva egy hajó fedélzetére vetődő közönséges sasrája ölt meg egy amerikai nőt a floridai partok közelében. A csütörtökön történt bizarr balesetről a Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság illetékese számolt be.
2008. március 21. péntek 11:14 - Hírextra
Az áldozat és családja Marathon város közelében hajózott az Atlanti-óceánon. "Egy nagy méretű közönséges sasrája ugrott ki a vízből és ütközött össze az áldozattal, a tüskéje megsértette valahol a testén, ennek következtében hanyatt esett, és beverte a fejét a hajóba. Pontosan nem lehet tudni, hogy melyik sérülés okozta a halálát" - nyilatkozta a természetvédő.

A helyi médiahírek szerint a rája tüskéje a nő nyakát nyársalta fel. Más források szerint a 35 kilogrammos tengeri állat puszta súlyánál fogva vágta terítette padlóra a nőt.

A közönséges sasrája otthon érzi magát a trópusi, meleg tengerekben, és különösen gyakran tűnik fel korallzátonyok környékén. Az ismert példányok elérhetik akár a 2,5 méter szélességet is, hosszuk pedig hatvan centitől közel kétméteres lehet. Mérgező tüskéjük ostorszerű farkuk végén található.
A ráják többnyire közvetlenül a víz felszíne alatt úsznak, ha üldözik őket, gyakran ki is ugranak a hullámokból, de általában kerülik az embereket. Az pedig rendkívül ritka, hogy egy éppen kiugró rája összeütközzön egy hajóval - mondta a bizottság munkatársa.

Steve Irwin, a híres "krokodilvadász" két évvel ezelőtt hasonló baleset következtében hunyt el. A neves állatkutató és népszerű televíziós személyiség az ausztrál Nagy-Korallzátonynál forgatott, amikor egy közönséges mérges rája tüskéje éppen a szívébe fúródott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását