2024. május 5. - Györgyi

Kockáztatták Ferihegy biztonságát?

A Fidesz arra vár választ vár a kormánytól, tudták-e, hogy súlyos biztonsági kockázatot jelentett Ferihegyen a sztrájktörők alkalmazása - erről Fónagy János, az ellenzéki párt szakpolitikusa beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.
2009. február 4. szerda 13:12 - Hírextra
A politikus felidézte, hogy az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége a ferihegyi sztrájkkal kapcsolatban tiltakozott a Budapest Airporta a munkavállalókkal és a szakszervezetekkel szembeni magatartása ellen. A szövetség légiközlekedési szekciójának elnöke pedig kedden Budapesten arról beszélt, hogy a ferihegyi reptérre hozott sztrájktörők súlyosan megsértették a biztonsági előírásokat, amikor a schengeni és a nem schengeni övezetből érkező utasokat összekeverték, sőt a hatóság által elvégzett öt rejtett biztonsági ellenőrzés mindegyikén megbuktak.

Kérdés, hogy a kormány tudott-e erről a súlyos biztonsági kockázatról, és ha igen, miért nem cselekedett, miért hagyta, hogy önző vállalati érdekek miatt emberek százainak, ezreinek élete kerüljön veszélybe - mondta Fónagy János, aki az ügyben írásbeli kérdést is benyújt majd a szakminiszternek.

Szerinte a kormány lejáratja Magyarországot, hiszen aki ezeket a híreket hallja Budapestről, az ha lehet, a jövőben elkerüli a magyar főváros repterét.A fideszes politikus szerint a ferihegyi sztrájkkal kapcsolatban a kormánynak "kutya kötelessége" lett volna a magyar munkavállalók oldalára állni, és biztosítani számunkra alkotmányos jogaik érvényesülését.

A kormány ezzel szemben "tétlenül nézte és hallgatásával támogatta", hogy a Budapest Airport külföldi sztrájktörőket hozatott, ezzel semmibe véve a magyar munkavállalók jogait, valamint a hazai és a nemzetközi szabályokat is - mondta Fónagy János. Hozzátette: a kormány szótlanul tűrte, hogy a magyar munkavállalók törekvéseit, erőszakkal, zsarolással és nyilvánvaló törvénysértésekkel letörjék, "az pedig több a soknál", hogy a magyar emberek pénzén nemzetbiztonsági védelemben részesítették a sztrájktörőket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását