2024. április 30. - Katalin, Kitti

A műlesiklás királya

Didier Cuche nyerte a férfiak szuperóriás-műlesikló számát szerdán a franciaországi Val d,Isere-ben zajló alpesi sí-világbajnokságon.A 34 éves svájci síelő először szerzett aranyérmet világversenyen.
2009. február 4. szerda 13:38 - Hírextra
Mögötte - jelentős hátránnyal - az olasz Peter Fill végzett a második helyen, míg harmadik legjobb időt a norvég Aksel Lund Svindal ért el.

Cuche 1998-ban, a naganói olimpián ezüstérmes volt ebben a számban, 2002-ben, Salt Lake Cityben pedig kiesett, noha a második részidejével magabiztosan vezetett. Négy éve egy balesetben komoly térdsérülést szenvedett, hosszú időbe telt neki, míg visszakapaszkodott a nemzetközi élmezőnybe.

A svédországi Arében két éve rendezett világbajnokságon negyedik lett ebben a versenyben úgy, hogy mindössze egy századmásodperccel maradt le a dobogóról.

Ugyancsak mérföldkövet lépett át a 26 esztendős Fill, legalábbis abban a tekintetben, hogy ezt megelőzően sem vb-n, sem olimpián nem végzett még az első három között.

Svindal, a lesiklás és az óriás-műlesiklás címvédője, egy másik olaszt szorított le a dobogóról: Christof Innerhofer öt századdal maradt le az éremszerzésről.
Eredmények:
férfi szuperóriás-műlesiklás, világbajnok:
-------------------------------------------
Didier Cuche (Svájc) 1:19.41 perc
2. Peter Fill (Olaszország) 1:20.40
3. Aksel Lund Svindal (Norvégia) 1:20.43

Csütörtökön szünnap következik, majd pénteken a nők kombinációjára kerül sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását