2024. május 14. - Bonifác

Visszaélt hivatalával az irodavezető

Vádemelést javasol a rendőrség a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) volt pécsi irodavezetője ellen, aki a gyanú szerint hivatali visszaélést követett el egy pécsi építkezés engedélyeztetési eljárásával összefüggésben.
2009. február 4. szerda 13:45 - Hírextra
Wingert Róbert elmondta: a rendőrség a napokban lezárta a nyomozást, az iratokat pedig az ügyészségnek továbbította.

A rendőrség először tavaly ősszel hallgatta ki az irodavezetőt, azt követően, hogy az ügyészség törvényességi felülvizsgálatot folytatott, és bűncselekményt gyanított egy pécsi építkezés engedélyeztetési eljárásával kapcsolatban.

A gyanú szerint a vezető által irányított hivatal saját hatáskörébe vonta egy olyan ingatlan építési engedélyeztetési és kivitelezési munkáinak ellenőrzését, amelynek kivitelezőjével a hivatalvezető üzleti kapcsolatban állt, így azt jogosulatlan előnyhöz juttatta.

Az irodavezető időközben távozott a KÖH-től. Mezős Tamás, a hivatal elnöke tavaly szeptemberben az MTI-nek érdeklődésére cáfolta, hogy ez összefüggésben lenne a vezető ellen folyó eljárással.
Megjegyezte: tud arról, hogy a baranyai megyeszékhelyen ügyészségi vizsgálat indult, amikor az irodavezető egyik döntését követően valaki bejelentést tett. A hivatalvezetővel közös megegyezéssel bontottak szerződést, de nem emiatt, hanem azért, mert egy hosszú beszélgetésük alkalmával tudatta: a jövőben inkább saját ügyeivel, feladataival szeretne foglalkozni.

A KÖH elnöke hozzátette, hogy a hivatalvezető irányításával a pécsi iroda mindig "kőkeményen védte" a hivatal érdekeit, a vezetőnek az örökségvédelem terén végzett munkájával elégedett volt.
A volt irodavezető az ügyben indult nyomozás kapcsán korábban újságíróknak tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Azt mondta: az ügy hátterében a hivatal építési engedélyek kérelmét elutasító határozatai állnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását