2024. március 29. - Auguszta

A megdöbbentő igazság Liptaiékról: kipakolt Gesztesi édesanyja!

Liptai Claudia és Gesztesi Károly kapcsolata romokban hever, az újságok válásról, költözésről, haragról beszélnek. De mi a teljes igazság? Gesztesi édesanyja, Zsuzsa elmondta! „Claudia szereti a legjobban a fiamat” – szólt az anya őszint
2009. február 4. szerda 09:59 - Hírextra
Gesztesi Zsuzsa, a Liptai-Gesztesi színészházaspár férfitagjának édesanyja nem bírta tovább és kipakolt a bulvármédiának. Volt is mit mondania, ugyanis ha valaki, akkor ő elmondhatja, hogy teljesen közelről, napi szinten volt tanúja fia és Liptai veszekedésekkel tarkított házasságának. Ráadásul őszintén beszélt a házaspár érzéseiről!

- Tudok a fiam családi gondjairól, de sosem szóltam bele az életébe – kezdte a Borsnak adott vallomását a Gesztesi mama. – Karcsinak az a legnagyobb problémája, hogy sosem akar bánatot okozni senkinek, talán ezért teremtett olyan furcsa helyzetet, hogy a volt és jelenlegi asszonya egymáshoz közel él. Nagymamaként gyakran számomra is nehéz a helyzet. Hiába imádom az összes unokámat és menyemet, ha ők nem mindig értik meg egymást. Kusza dolgok ezek – mesélte a szappanoperához hasonlító vezszekedős-válós sztori minden egyes szereplőjét kedvelő asszony.

A mama azt is elmondta, hogy fiát az sodorta bajba, hogy képtelen nemet mondani. Ennek folyománya a lehetetlen helyzet, hogy Gesztesi volt felesége és Liptai Claudia szinte egy háztartásban élt egymással – na meg persze Gesztesivel.

- Természetesen azt szeretném, amit a fiam – folytatta Gesztesi Zsuzsa a Borsban. – Tudom, hogy Claudia szereti őt a legjobban asszonyai közül. Ezért csak imádkozom, hogy mindenki boldogan jöjjön ki ebből a helyzetből. Ráadásul a fiam két gyermekének édesanyja áldott állapotban van, és mint nagymama mondom, minden babának örülni kell – tett még hozzá az egyre táguló család belső ügyeit jól ismerő asszony.

Hohó, nem lehet, hogy emiatt a baba miatt alakultak így a dolgok Liptai és Gesztesi között? Erről sajnos nem beszélt a mama. De azt biztosra vehetjük, hogy ha már az aggódó édesanya is baljósan beszél fia házasságáról ott nagy a baj.

Csak nehogy a végén kiderüljön, hogy az anyuka miatt romlott meg a színészházaspár kapcsolata – ugyanis ezek után már ez is benne van a pakliban…
Forrás: Bors
Értékelésünk
Balról
Jobbról
Suchman Tamás szerint azonban öngyilkosság lenne az ország számára, ha maga kérné az adóssága átütemezését, de ha az Európai Unió, a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap ezt valamennyi adós számára lehetővé tenné, akkor megerősödhetnének ezek az országok.
A német fővárosban február 5-én nyílik az 59. Berlinale, a nemzetközi filmvilág egyik legtekintélyesebb seregszemléje, amely rangját tekintve sokak szerint már rég lekörözte Velencét, s Cannes-nal vetélkedik az európai filmfesztiválok versenyében.

Ezt jelzi, hogy a világ minden tájáról összesen 6107 filmmel pályáztak, s a bizottságnak nem volt könnyű dolga - több menetben - kiválasztani azt a csaknem 400-t, amely a Berlinalén a különböző kategóriákban bemutatásra kerül. Tíz napon át valósággal hemzsegnek a német fővárosban a nemzetközi filmvilág "nagyágyúi", köztük a rendezők, Andrzej Wajdától Costa-Gavrasig és az életműért járó Kamera Díj várományosáig, Claude Chabrolig és természetesen a színészek, Renée Zellwegertől Kate Winsleten át Michelle Pfeifferig, továbbá a zsűrielnök Tilda Swintonig.

 S ez csupán parányi ízelítő a sztárok sorából, akik csütörtök este Berlin szívében, a Potsdamer Platzon vörös szőnyegen vonulnak be az elmúlt években híressé vált Berlinale filmpalotába.

Kosslick szerint sem a filmipar, sem a fesztivál nincs bajban - sőt az utóbbi kifejezetten szilárd lábakon áll -, mindez azonban nem jelenti azt, hogy ne foglalkozna szinte "kötelezően" a jelenlegi nemzetközi pénzügyi válsággal. Olyannyira, hogy a nyitó film egy pénzügyi "thriller", mégpedig a leginkább A lé meg a Loláról és a Parfümről ismert német rendező, Tom Tykwer The International című filmje lesz, amely megdöbbentő brutalitással mutatja be egy nemzetközi bank machinációit. A filmet nem véletlenül tűzték a megnyitó programjára, az igazgató szerint azért, hogy egyfajta tükörképet nyújtsanak a világ jelenlegi helyzetéről.

A film egyébként világpremier, mint ahogy az idei Berlinale a premierek fesztiválja is lesz. A játékfilmek versenyprogramjában szereplő 26 film többsége első ízben kerül bemutatásra, megpályázva a fesztivál fő díjának számító Arany Medvét, amelyet tavaly egy brazil film nyert meg. Számos más kategória legjobbjai Ezüst Medvében részesülnek, előzetes információk szerint például Andrzej Wajda biztos "befutó" lehet. Külön érdekesség, hogy az idei filmfesztivál nem csupán a premierek nagy számával tűnik ki, de a koprodukciók sokaságával is, ami - ismét Kosslick szerint - azt jelzi, hogy a globalizáció a filmiparba is betetette a lábát.

A szervezők egyébként román-brit-magyar koprodukcióként tüntették fel a hivatalos versenyprogramban szereplő Katalin Varga című Erdélyben játszódó, mélyen megrázó filmet, amelynek igazi nemzetközi "munkamegosztás" keretében brit a rendezője, magyar az operatőre, míg a főbb szerepeket erdélyi magyar színészek játsszák.

A fesztiválok - és a közönség - természetéből fakadóan a legnagyobb érdeklődés a játékfilmek versenyét előzi meg. A 26 film közül 18 száll harcba az Arany, illetve az Ezüst Medvékért, míg további 8 hivatalosan a versenyprogramban, mégis versenyen kívül indul. A filmek közül - 18 ország képviseletében - 17 első ízben kerül bemutatásra, közülük a legtöbb az amerikai, a brit, a francia és a német, de van közöttük iráni, uruguayi, perui és természetesen kínai is. S túlnyomó többségük koprodukció, mint a már említett Katalin Varga is.

A filmparádé nem lenne Berlinale, ha immár hagyományosan nem biztosítana lehetőségeket a kiválasztott fiatal színész tehetségeknek - köztük a magyar Tóth Orsinak is - az úgynevezett Shooting Stars programban való bemutatkozásra, s ha nem rendeznének vetélkedőt több egyéb kategóriában. Így versenyeznek egymással például a rövidfilmek, a dokumentumfilmek, a gyermekfilmek és az egyéb különleges filmek, s találkoznak a fiatal rendezők, forgatókönyvírók és általánosságban a filmkészítők.

S nem lenne Berlinale akkor sem, ha ezúttal nem emlékezne meg kicsit saját történetéről, s ennek kapcsán egy külön sorozattal arról, hogy az idei esztendő a hírhedt berlini fal lebontásának 20. évfordulója. Hisz első évtizedeiben a Berlinale is csak a nyugat-berlinieké volt, s csak 1989 után lett a keletieké is. Ennek "örömére" a kelet-közép-európai térségből - versengés nélkül - csupa olyan film kerül bemutatásra, amelyek annak idején előre jelezték a fal leomlását, sőt a film eszközeivel hozzá is járultak ahhoz. Ebben a programban egyébként két magyar játékfilm, mégpedig Jeles András Kis Valentinója és Bódy Gábor filmje, a Kutya éji dala is szerepel, továbbá Vetős János Trabantománia című filmje. A Berlinale-történelemről egyébként Mészáros Márta tudna igazán mesélni, aki 1975-ben első kelet-európai rendezőként - még az akkori Checkpoint Charlien "átvergődve" - az Örökbefogadásért Arany Medvét kapott, életműve elismeréseként pedig 2007-ben Kamera Díjjal tüntették ki.

A Berlinalénál csupán alig idősebb, idén 60 esztendős Dieter Kosslick 2001 májusa óta a fesztivál fő művészi és szervezeti felelőse. A szakma szerint joggal lehet büszke filmes "gondozottjára", amely igazgatása alatt hatalmas fellendülésen ment át, s a film eszközeivel foglalkozott a világ összes nagy kérdésével a háborúktól kezdve az emberi jogokon keresztül a globalizációig. Megtestesítve azt az igazgatói filozófiát, amely szerint a film egyben szeizmográf is.
Az elmúlt években eladott több mint 200 ezer jegy is azt bizonyítja, hogy a berlini filmfesztivál nem csupán a szakma egyik fő nemzetközi találkozóhelyévé, de Európában, sőt a világon is a legnagyobb közönséget vonzó fesztivállá vált, miközben jelentős mértékben járul hozzá a német filmgyártás jelenlegi szárnyalásához, és - mellesleg - Berlin konyhájára évente több millió eurót is hoz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását