2024. április 29. - Péter

Rubik Ernő új játéka

Február 5-én, csütörtökön mutatják be Rubik Ernő új találmányát, a Rubic's 360 nevű játékot. Brit és amerikai sajtóhírek szerint a bemutatót Németországban tartják a Nürnberg Toy Fair nemzetközi játék-szakkiállításon.
2009. február 2. hétfő 16:42 - Hírextra
A Rubik-termékek Magyarországon kívüli gyártási és terjesztési jogaival rendelkező londoni Seven Towns májusra tervezi a termék piaci bevezetését. David Hedley Jones, a cég alelnöke szerint a Rubik's 360 nem vetélytársa, hanem kiegészítője lesz a bűvös kockának, a Rubik-márka piaca így tovább bővül. "Az új kirakós játék még szélesebb és még inkább nemzetközi közönséget ér majd el, mint az eredeti kocka" - mondta Hedley Jones a nürnbergi szakmai vásárra időzített bemutató kapcsán a toynewsmag.com hírportálon megjelent összeállítás szerint.

A budapesti Rubik Stúdió munkatársai az MTI kérdéseire azt választolták, hogy legkorábban kedden tudnak tájékoztatást adni a játékról.

A brit The Daily Telegraph szerint Rubik Ernő új találmánya hasonló kihívás elé állítja a játékost, mint a bűvös kocka: a feladat egyszerű, de csak egy megoldás van, amelyet nagyon nehéz megtalálni.
A Rubik's 360 összesen három, átlátszó műanyagból készült gömbhéj egysége, amelyben színes golyók vannak. A hat golyót a külső gömbhéjon lévő mélyedésekbe kell eljuttatni a belső gömbből a héjakon elhelyezett lukakon keresztül. A golyók végállomása a megfelelő színű mélyedés a külső héjon.

A londoni lap felkérésére Dan Harris kétszeres brit bűvöskocka-bajnok tesztelte a játékot. Első nekifutásra két nap alatt talált rá a megoldásra, másodszorra néhány óra alatt juttatta a megfelelő helyre a golyókat, a harmadik kísérlet pedig pár perc alatt sikerült. "Lebilincselő játék. Ha az ember egyszer elkezdi, akkor nehezen tudja letenni, és éppen ez a bűvös kocka népszerűségének egyik fő oka. Nagyon úgy tűnik, hogy a 360-ból is világraszóló siker lehet" - mondta Harris a The Daily Telegraph online kiadásában megjelent beszámoló szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását