2024. május 3. - Tímea, Irma

Miskolc polgármestere: a főrendőr megvédése közös érdem

A politikai pártok, a kisebbségi és civilszervezetek közös érdeme, hogy Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány visszakerülhetett posztjára - mondta Káli Sándor (MSZP) miskolci polgármester vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
2009. február 2. hétfő 07:30 - Hírextra
A polgármester nagy horderejű döntésnek tartja azt, hogy egy - a szavai szerint - elhamarkodott döntést ilyen gyorsan visszavontak.

Példaértékű volt ez az összefogás, mert ismét megmutatta, hogy Miskolc jelentős ügyekben össze tud fogni - fogalmazott a városvezető, utalva ezzel arra, hogy a város és a megye szocialista országgyűlési képviselői, a Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati frakciója, kisebbségi és civilszervezetek egyként álltak ki a városi kapitány mellett, miként a Fidesz megyei elnöke is, aki egyúttal a megyei közgyűlés elnöke is.

A sajtótájékoztatón jelenlévő Gúr Nándor országgyűlési képviselő, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének szombaton megválasztott új elnöke elmondta: a Pásztor Albert ellen kezdett vizsgálat gyors lefolytatása, és megnyugtató rendezése ügyében közbenjártak a miniszterelnöknél és a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszternél, valamint az országos rendőrfőkapitánynál.

A polgármester egyébként úgy vélekedett: ezzel az alapkérdés azonban nem oldódott meg. Részletekről szólva elmondta: a rendőrséget, annak eszközeit meg kell erősíteni, "kérjük azt, hogy készenléti rendőrség kerüljön Miskolcra", a városvezetés kezdeményezi, hogy kapjon megfelelő finanszírozást a polgárőrség és a városőrség is.

Bár itt és most Miskolcról volt szó, de a probléma , a roma-kérdés egésze nem miskolci specifikum, ez Észak-kelet és Dél-Magyarország problémája, ezeket a problémákat Draskovics Tibor miniszternek is el kívánom mondani - hangoztatta Káli Sándor, aki hozzátette: szorgalmazza, hogy a Gandhi Gimnáziumnak legyen tagiskolája Miskolcon, a Lépésről lépésre program - amely romagyerekek iskolai felkészítését szolgálja - pedig lényegesen több támogatáshoz juthasson.
A romakérdés sorskérdés, ezzel nem lehet nem foglalkozni - szögezte le.

Káli Sándor közölte azt is: miután Pásztor Albert visszakerült posztjára, lényegében okafogyottá vált a vasárnap délutánra mellette meghirdetett szimpátiatüntetés, és arra kérte a miskolciakat, maradjanak otthon, Miskolc legyen továbbra is a "rend városa".

A tájékoztató ideje alatt jelentették be a szervezők, hogy a demonstrációt megtartják, mert Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt úgy helyezték vissza, hogy figyelmeztetést kapott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását