2024. május 17. - Paszkál

SZDSZ: a miskolci főrendőr figyelmeztetése túl enyhe következmény

Fodor Gábor szerint - anélkül, hogy kínpadra akarná vonni a miskolci rendőrkapitányt - az ügynek komolyabb következményei kell hogy legyenek egy egyszerű figyelmeztetésnél.
2009. február 1. vasárnap 20:43 - Hírextra
Az ellenzéki politikus vasárnap az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: Pásztor Albert kijelentésével egy népcsoportot bélyegzett meg. Azért, mert a rendőrkapitány hibát követett el, nem lehet egy társadalmi csoportot kollektíven elmarasztalni. A szókészletnek nem lehet része a cigánybűnözés kifejezés - jelentette ki.

Fodor Gábor úgy látja, azzal, hogy a rendőrkapitány ilyen kijelentést tett, alkalmat teremtett a magyar társadalomban arra, hogy megint az előítéletek uralják a közbeszédet a romák megítélésével kapcsolatban.

Az SZDSZ elnöke határozott kiállást vár a kormányfőtől és a miniszterektől. Megjegyezte, szerinte mind az MSZP mind a Fidesz olyan nyilatkozatokat tett ebben az ügyben, amelyekkel az SZDSZ nem tud egyetérteni.

Szerinte a magyar nép többször élt át hasonló helyzetet. Példaként említette, amikor Ausztriában kiírták a boltokra, magyar ne lopj!", akkor a tisztességes és becsületes emberek jogosan éreztek szégyent azért, hogy néhány tisztességtelen honfitársuk miatt megbélyegzik őket. ugyanebbe a sorba tartozónak tartja a magyarokat övező előítéleteket Szlovákiában.

"Éppen ezek miatt nekünk, magyaroknak kellene felszólalni minden ilyen és ehhez hasonló helyzetben" - mondta az SZDSZ elnöke, aki szorgalmazta: a pártok folytassanak értelmes párbeszédet a romák integrációjáról, és ne csak beszéljenek erről, de a kormány tegyen is ez ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

skorp
2009. február 1. 21:10
Nem azt mondta, hog yminden cigány bűnöző. NEm azt mondta, hogy csak a cigányok bűnöznek. Azt mondta, ami az igazság. Az utcai erőszakos bűncselekményeket Miskolcon cigányok követik el. Idézem a meőkövesdi cigányvajdát: "Mit kellett volna mondania, ha egyszer ez az igazság" . Az SZDSZ visszavehetne egy kicsit az álságos kökdöknézéséből.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását