2024. május 6. - Ivett, Frida

Nem vagyok a barátod!

A filmszemlén debütál Pálfi György új filmje, a Nem vagyok a barátod; az amatőr szereplők improvizációjára építő alkotás kísérőfilmje, a Nem leszek a barátod az óvodások szerelmekkel és küzdelmekkel teli társadalmába kalauzolja a nézőket.
2009. február 1. vasárnap 20:50 - Hírextra
A Nem vagyok a barátod budapesti fiatalokról, új és régi, szerelmes és elhidegült, néha boldog, de többnyire boldogtalan párokról szól. A kapcsolatok az egész film alatt folyamatosan alakulnak, a szerelmi sokszögek és egyéb bonyodalmak egyre érdekesebb reakciókat váltanak ki a szereplőkből.

"A Nem vagyok a barátod a 9 szereplő rögtönzéseiből áll össze, forgatókönyv nem volt, csak 1-2 fordulatot eszeltünk ki Réthly Attilával és Ruttkay Zsófiával közösen, de az egyes jeleneteket a szereplők töltötték meg tartalommal és vitték el különböző irányokba" - mondta el az MTI-nek Pálfi György.

"Az igen összetett casting során kiválasztott szereplők ismerték egymás viszonyrendszerét, tudták, hogy ki kivel kavar vagy szeretne kavarni, így ehhez igazítva alakították a saját történetüket" - tette hozzá a rendező.

Pálfi György szerint a 12 perces kísérőfilm, a Nem leszek a barátod is bizonyítja, hogy milyen kísérteties a hasonlóság a felnőttek és az óvodások világa között.

"Az, ahogy az ovisok társadalma alakul, építkezik, egymás szeretése vagy épp kiközösítése, szinte teljesen visszaadja azt, ahogy mi alakítjuk a viszonyrendszereinket, kapcsolatainkat. Lényegében semmi sem változik, ugyanúgy intézzük a dolgainkat 30 évesen, mint 4 évesen, csak a lehetőseink és a körülményeink változnak az idő előrehaladtával; nem vagyunk például bezárva egy óvodába, ugyanakkor az anyukánkat sem hívhatjuk segítségül, ha elvették a kedvenc kisautónkat" - fogalmazott a rendező.

Az óvodásokról szóló filmet 2 és fél hónap alatt, a felnőttekét mindössze 20 nap alatt, összesen nagyjából 40 millió forintból forgatták.

A 40. Magyar Filmszemlén debütáló Nem vagyok a barátodat a Nem leszek a barátoddal együtt csütörtöktől játsszák a hazai mozik. A rendező elmondta, hogy március végén kiadnak egy DVD-t, amelyen a játékfilm, az azt megelőző szereplőválogatás és a Nem leszek a barátod 50 perces verziója kap helyet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását