2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Vissza akarják venni a pénzt?!

Az elnyert uniós támogatások visszavonását és az esetleges szabálytalanságok kivizsgálását helyezte kilátásba a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) azoknál az önkormányzatoknál, amelyek visszatartják a megbízást kapott cégek pénzét - írja szombati számába
2009. január 31. szombat 11:15 - Hírextra
A lap információi szerint az NFÜ - egyebek mellett - azt várja el az önkormányzatoktól, hogy ne csak a megkötendő, hanem a már érvényben levő szerződéseikben is vizsgálják felül az úgynevezett jóteljesítési garanciákat, és csak nagyon indokolt esetben tartsanak vissza 3-5 százalékos mértéknél magasabb összeget.

A beruházások kivitelezésekor - elsősorban az építési szerződéseknél - az önkormányzatok előszeretettel alkalmazzák a jóteljesítési garanciát - írja magyarázatként a lap. Ez azt jelenti, hogy a munkáért járó pénzből egy bizonyos összeget visszatartanak, hogy később abból fizessék az esetleges hibák kijavítását. A ki nem fizetett rész általában a szerződéses összeg 10-20 százalékát is eléri, holott a tapasztalatok szerint a 3-5 százalék is elegendő lenne.

Az erről szóló levelet a polgármesterek a napokban kapták kézhez - írja a lap, amely úgy tudja: bár a "tájékoztatót" Vági Márton, az NFÜ elnöke neve fémjelzi, megírását Bajnai Gordon kezdeményezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását