2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Harminc éve végez kiváló munkát az áthelyezett rendőr

Harminc éve szolgál rendőrként a pénteki kijelentése után más beosztásba helyezett miskolci rendőrkapitány; Pásztor Albertet 2000-ben nevezték ki a Miskolci Rendőrkapitányság élére.
2009. január 31. szombat 16:14 - Hírextra
Az 54 éves kapitány frissen végzett mérnökként került a rendőrséghez, már egyenruhásként végezte el az állam- és jogtudományi egyetemet. 2000-ben történt főkapitányi kinevezése előtt a megyei főkapitányság vizsgálati osztályát is vezette. Hivatalba lépése előtt a miskolci közgyűlés egyhangúlag támogatta Pásztor Albertet.

Rendőrkapitányként harcot hirdetett a borsodi megyeszékhelyen komoly problémát jelentő kábítószer-kereskedelem és a prostitúció ellen, s a kapitányság számos eredményt ért el az internetes bűnözés visszaszorításában is.

Tevékenységének első évében több mint harminc százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a borsodi megyeszékhelyen és a környező harminchat településen. A legutóbbi, 2007-es évértékelés szerint a bűncselekmények több mint hatvan százalékát oldották meg a borsodi megyeszékhely rendőrei.

2008. augusztus 19-én Sólyom László köztársasági elnök több évtizedes, a rendőrség állományában végzett munkája, vezetői tevékenysége elismeréseként Pásztor Albert ezredesnek, a Miskolci Rendőrkapitányság vezetőjének a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását