2024. május 16. - Mózes, Botond

Fordulat: a miskolci MSZP is kiáll a rendőrkapitány mellett

Teljes a bizalma a posztjáról menesztett miskolci rendőrkapitányban a város vezetésének - mondta Káli Sándor (MSZP) polgármester szombati rendkívüli sajtótájékoztatóján; közlése szerint hétfőn kíván egyeztetni az igazságügyi és rendészeti miniszterrel, me
2009. január 31. szombat 17:26 - Hírextra
"Nem értek egyet a kapitány leváltásával", egyeztetést kértem Draskovics Tibor minisztertől, a hétfői megbeszélésen jelen lesz az ORFK és a megyei rendőr-főkapitányság vezetője is - mondta Káli Sándor.

Pásztor Albert élvezi a városvezetés bizalmát, kiváló szakember - fogalmazott a polgármester, aki az MTI-nek elmondta: tudomása szerint vasárnap szimpátiatüntetés, békés demonstráció lesz a városban Pásztor Albert mellett, amelyen ő is részt vesz.

Erre a sajtótájékoztatón résztvevő több MSZP-s országgyűlési képviselő - Simon Gábor, Tompa Sándor, Fedor Vilmos - is rábólintott. "A romakérdés egésze nem miskolci specifikum, ez Északkelet- és Dél-Magyarország sorskérdésévé vált" - fogalmazott a polgármester.

Tudomásul kell venni, hogy lehetetlen helyzetbe került a kapitány, "de azt kell mondani, hogy valamennyi kapitány társa is, amikor ilyen horderejű kérdésről politikai típusú nyilatkozatot várnak el tőle" - mondta Káli Sándor, hozzátéve: Pásztor Albert tényeket és adatokat közölt, nem leváltani, támogatni kell.

Miskolc polgármestere közölte azt is: az ország számos pontján a városőrségeket, polgárőrségeket, egyéb önkormányzati kezdeményezéseket finanszírozni kell, s a korábbi kezdeményezés alapján "önkormányzati rendőrséget" kell létrehozni, ennek törvényi előkészítését meg kell kezdeni.

Nyugalomra és rendre van szükség, az MSZP rendpárti, a miskolci szocialisták amellett vannak, hogy az országban, a városban nyugalom uralkodjon - szögezte le a polgármester.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bviktor68
2009. január 31. 21:34
Sajnos elég rálátásom van ahhoz, hogy miként működnek a dolgok. Ahogy leírtam sem személyes, sem közvetlen szakmai kapcsolatban nem álltam a Kapitány Úrral, de már civilként is minden tiszteletem az övé, és úgy gondolom hogy ez így van rendjén.
Gpont
2009. január 31. 21:19
Gazdasági válság, recesszió. De közben jobbról is balról szórják a mi pénzünket a saját kényelmükre.
Itt egy talpig becsületes rendőr aki szintén a mi pénzünkből kapja a fizetését.
De ő megdolgozik és tesz érte. Ő végre próbál a saját ezközeivel változtatni az állapoton ami már évtizedek óta fennál, csak senki nem mer tenni semmit, nehogy azok a "szerencsétlen" cigányok megsértődjenek.
Ha Romániából betelepített Románok vagy Németországból beköltözött Németek bűnöznének a lakótelepen, akkor lehetne kimutatást készíteni és nyugodtan ki lehetne őket utasítani.
Ha ezek a k..va cigányok bűnöznek akkor nem szabad a származás alapján megkülönböztetni.
Kapitány úrnak kitartást kívánok, és bárhová helyezik remélem nem retten vissza a szemét vezetői hülye lépése miatt.
bviktor68
2009. január 31. 20:57
Bija! Ezzel nem árulok el szolgálti, sem egyéb titkot, a - a leadott jelvényem száma - 49006 már35 évesen főtiszt voltam de én nem erre esküdtem fel. Soha nem voltam személyes kapcsolatban az Ezredes Úrral, de mindennek a teteje az, amit VELE müvelnek.! Minden tánogatásom az Övé, nem csodálkoznék azon, ha ő is befejezné!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását