2024. június 23. - Zoltán

Négyen pályáznak

A Debreceni repülőtér ingatlanainak értékesítésére vagy hasznosítására, illetve az Airport Debrecen Kft. 100 százalékos üzletrészének értékesítésére kiírt pályázat második fordulójára négy pályázót hív meg a városi önkormányzat - ismertette az MTI-vel a k
2008. március 20. csütörtök 21:14 - Hírextra

Emlékeztetett rá, hogy az önkormányzat a múlt év őszén nyilvános, kétfordulós pályázatot írt ki a repülőtér és a működtető cég hasznosítására. Az eredetileg november 30-án lejárt, majd ez év február 28-ig meghosszabbított határidőig az első fordulóban öt pályázat érkezett.

A pályázatok értékelését követően döntött úgy az önkormányzat, hogy négy pályázót hív meg a második fordulóra - közölte a kommunikációs vezető.

Az MTI magát megnevezni nem akaró más forrásból úgy értesült, hogy a pályázók között több külföldi szakmai és pénzügyi befektető is van.

Az ajánlatok különfélék: van ajánlattevő, aki megvásárolná a teljes repülőteret céggel együtt, van aki a működtetését vállalná, s olyan is, amelyik az önkormányzattal vegyes vállalkozásban képzeli el a légikikötő hasznosítását.

Kósa Lajos Debrecen polgármestere korábban azt nyilatkozta: csak olyan megoldást támogatnak, ami hosszú időre garantálja a debreceni légi bázis repülőtérként történő működtetését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását