2024. május 2. - Zsigmond

Nem lesz jeges árvíz

Felgyorsult a jég olvadása a Tiszán az elmúlt napok enyhe időjárása következtében, ezért a jeges árvíz elleni harmadfokú védekezést csütörtökön első fokúra mérsékelték a kiskörei vízlépcsőnél, valamint a folyó Kisköre és Tiszabábolna közötti szakaszán - k
2009. január 29. csütörtök 15:00 - Hírextra
Varga László tájékoztatása szerint a jég gyakorlatilag elolvadt a Tiszán, már csak Polgár térségében észleltek kisebb jégzajlást. A védekezési fokozat csökkentésével egy időben megkezdődött a vízlépcsőnél a duzzasztás, azaz a normál téli vízszintre - 610 centiméterre - való visszaállás. A duzzasztási szint elérése után a rendkívüli üzemrendet megszüntetik.

A rendkívüli üzemrendet kedden azért kellett életbe léptetni, hogy a vízlépcsőn átvezessék a Tisza felső szakaszáról érkezett jégtömeget.

A védelemvezető kitért arra, hogy a Tisza vízgyűjtőjére szerdán lehullott csapadék tartóssá tette a Közép-Tiszán levonuló közepes árhullámot, amelynek tetőzése Szolnoknál pénteken várható, 560 centiméter körüli értéken.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását