2024. május 18. - Erik, Alexandra

Lendvai vázolta az új miniszterelnök-jelölt karizmáját

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjének olyan értékeket kell felmutatnia, amelyek nem csak a baloldali választók számára fontosak - jelentette ki Lendvai Ildikó szombaton Budapesten.
2009. november 21. szombat 15:58 - HírExtra
Az MSZP elnöke sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: jó miniszterelnök-jelöltet szeretne.

Olyan embert jelölnek a december 12-i kongresszuson - folytatta -, olyan emberre tesznek javaslatot a november végi vagy december eleji választmányi ülésen, aki vállalja, hogy egy baloldali program hitelesítője és legfőbb képviselője lesz a választások idején és feltehetőleg utána is.

A pártelnök szerint a jelöltnek vállalnia kell azt is, hogy szélesebbre, messzebbre hangzóan szól, mint a politikai baloldal.

Hozzátette: a jelöltnek vállalnia kell, hogy olyan demokratikus értékeket, normákat mutat fel, amelyek nem csak a baloldali választók számára fontosak.

Arra a kérdésre, felmerült-e az MSZP vezetésében, hogy Mesterházy Attila a Zuschlag-ügyben való érintettsége miatt nem alkalmas a jelöltségre, Lendvai Ildikó azt mondta, természetes, hogy a politikai riválisok mindenkit "körbe fognak lőni", aki miniszterelnök-jelölt lesz. Azt kérem, tőlük, legalább várják meg a jelölés pillanatát - mondta.

Kiss Péter, az MSZP alelnöke szombaton erősítette meg azt a lapinformációt, hogy kedden megnevezi miniszterelnök-jelöltjét az MSZP, miután összeülnek a megyei elnökök, az országos elnökség, illetve a párt választási bizottsága.

Arra a kérdésre, hogy a jelölt Mesterházy Attila frakcióvezető lesz-e, úgy válaszolt: azon a véleményen van, hogy olyan embert kell találni, aki képviselni tudja az MSZP programját a válság utáni Magyarországról.

Az MTI pénteken írt arról, hogy a legesélyesebb kormányfő- és listavezető-jelölt Mesterházy Attila jelenlegi parlamenti frakcióvezető, aki vállalja is a felkérést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását