2024. április 29. - Péter

MSZP-s képviselő autóját gyújtották fel

Felgyújtották Molnár Albert (MSZP) országgyűlési képviselő autóját csütörtökre virradó éjjel; a kocsi mintegy 80 százaléka kiégett, sérülés nem történt - közölte az MTI-vel a rendőrség.
2009. január 29. csütörtök 08:50 - Hírextra
Az autó az országgyűlési képviselő székesfehérvári családi házának zárt udvarán állt, amikor ismeretlen tettes szándékosan felgyújtotta - tette hozzá R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Molnár Albert az MTI-nek elmondta: az ismeretlen tettes a kocsi jobb oldali ablakát betörve gázolajos üveget dobott az autóba. Amikor valamivel két óra után az udvarról hallatszó zajra feleségével felébredtek, már lángolt a gépkocsi belseje.

A tüzet családtagjai és a segítségére siető szomszédok segítségével eloltotta a képviselő. Mint közölte, az időközben kiérkező tűzoltók szerint a lakóház is veszélybe került volna, ha kicsivel később kezdik el az oltást.

Molnár Albert azt mondta, nincsenek személyes ellenségei, s vállalkozása sem sérti más cégek érdekeit. Elképzelhetőnek tartja viszont, hogy az Országgyűlés feloszlatásával kapcsolatos szavazás előtt meg akarták félemlíteni. Tavaly ugyanis hasonló alkalommal dobtak Molotov-koktélt két Fejér megyei szocialista képviselő házára.

Úgy fogalmazott: a demokráciában, a humánus világban elfogadhatatlan egy hasonló tett.
A rendőrség közveszélyokozás bűntette miatt, szakértők bevonásával, ismeretlen tettes ellen indított eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását