2024. április 29. - Péter

A kórház vállalja a felelősséget

A Kaposi Mór Oktató Kórház vezetése teljes körű belső vizsgálatot rendelt el a mandulaműtéten átesett 4 éves kisfiú ügyében, aki az operáció után 5 nappal meghalt. Az intézmény csütörtöki közleménye szerint a kórház vállalja a felelősséget és az összes kö
2007. november 29. csütörtök 13:19 - Hírextra
A 4 éves gyermeket november 23-án a kórház fül-orr-gégészeti osztályán műtötték, majd ezt követően, mivel a kisfiú szövődmények nélkül gyógyult, november 25-én hazaengedték. Másnap az ellenőrző vizsgálatnál sem észleltek semmi rendellenességet, de mivel a szülők szerint a gyermek továbbra sem evett és ivott, benntartották a gyermekosztályon, hogy rendezzék a folyadékháztartását.

November 27-én a déli órákban a kisfiúnál hirtelen artériás vérzés lépett fel, akadozott a légzése, majd összeomlott a keringése. Az orvosok megpróbálták újraéleszteni, de a súlyos artériás vérzést csak újabb műtéti beavatkozással lehetett ellátni. A 12 órás komplex intenzív kezelés és a megismételt újraélesztés ellenére a gyermek november 28-án meghalt.

Az intézmény közleménye szerint a teljes körű belső vizsgálaton kívül igazságügyi orvosszakértői boncolásra is sor kerül. A vizsgálat és az orvosszakértői vélemény alapján döntenek majd arról, hogy milyen további intézkedésekre van szükség.

Az intézmény munkatársait, valamint az Igazgatóságot mélységesen megrendítette a haláleset - áll a kórház igazgatóságának közleményében.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) saját hatáskörben csütörtökön szintén vizsgálatot rendelt el az ügyben - mondta a Független Hírügynökségnek Holchacker Péter a felügyelet elnökhelyettese. Az EBF vizsgálata független a kórház belső vizsgálatától, de természetesen az intézmény adatait is átnézik majd a végső döntésnél - tette hozzá.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását