2024. április 29. - Péter

Lendvai a döntésről és a felelősségről

Nemcsak ez a parlamenti ülés a rendkívüli, rendkívüli a helyzet, és rendkívüli a felelősség is, a végső döntésekben azonban a kormányoldalé a fő felelősség - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője csütörtökön a parlamentben.
2009. január 29. csütörtök 11:00 - Hírextra
A kormánypárti politikus megköszönte a Fidesznek és a KDNP-nek, hogy nem mentek ki az ülésteremből, amikor a miniszterelnök beszélt. "Ezúttal a parlament, mintha a normális Országgyűlés képét mutatná" - fogalmazott.

Kiemelte: a gazdasági világválság nem olyan, mint az influenza, hogy "túl vagyok rajta, és utána a régi módon folytatom az életem". Ez a válság modellválság is egyben - tette hozzá.

Mint mondta, nem gondolja, hogy új társadalmi rendszer lesz, de, hangsúlyozta, lesz egy modellváltás, vagy legalább is modellkorrekció.

Véleménye szerint rossz, ha a kormányoldal a "világválság" szóból csak a világ szót hangsúlyozza, míg az ellenzék a másik elemet emeli ki.Világválságban van a fejlett országok gazdasági modellje, és válságban van a magyar modell is - mondta Lendvai Ildikó.

Közölte, a magyar modellnek minimum két fejlődési rendellenessége van: az egyik a kevés munkavállaló, a másik pedig a politikai élet "túlfűtött" és emellett "hevesen kiábrándult" természete.
A magyar modell baja az alacsony foglalkoztatottság, a hatalmas adóteher, valamint a magyar közélet alacsony színvonala - fogalmazott.

Hozzátette: meg kell védeni a munkahelyeket, és fel kell készülni a válság utáni életre, egy jobb magyar modellre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását