2024. április 29. - Péter

A Dunántúlon is csúszós a helyzet

A többfelé tartós, intenzív ónos eső miatt harmadfokú meteorológia riasztás lépett érvénybe a Nyugat-Dunántúlon - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete vasárnap reggel az MTI-t.
2008. január 6. vasárnap 11:30 - Hírextra
A katasztrófavédelmi szakemberek 9 óráig nem kaptak jelzést vagy hívást ónos eső miatti káresetről - közölte az ügyelet.

Az Állami Autópályakezelő Zrt. és a Magyar Közút Kht. zalai üzemmérnökségeinek szóróautói folyamatosan járják az utakat. A reggeli órákban csak kisebb problémákkal szembesültek. Zalaszántónál egy tíz százalékos emelkedőn nem tudott felmenni egy autóbusz, Nagykanizsa környékén pedig egy mellékúton árokba csúszott személygépkocsiról kaptak értesítést.

Szombathely környékén a mellékutakon fél centiméteres, egybefüggő jégréteg alakult ki - mondta Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelője vasárnap reggel az MTI-nek.
"Az ónos eső mindig az enyhülés jele, a csapadék eső formájában érkezik, de a talaj alacsony hőmérséklete miatt azonnal lefagy" - magyarázta a jelenséget.

Pétervári Tibor közlése szerint a hőmérséklet emelkedésével a síkosság valószínűleg csökkenni fog. Hétfőre már csak esőt jeleznek a régióban, az esti és a hajnali órákban azonban ismét számítani kell lefagyásokra, deresedésre.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletén elmondták, hogy balesetről egyelőre nem érkezett jelentés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását