2024. május 10. - Ármin, Pálma

"Kulináris rasszizmus"

"Kulináris rasszizmusa" miatt vált kritikák céltáblájává a Toszkánában fekvő Lucca, mivel vezetői megtiltották új külföldi éttermek megnyitását a város történelmi központjában.
2009. január 28. szerda 10:40 - Hírextra
A város önkormányzata a közelmúltban szavazott arra, hogy ne adjanak ki újabb engedélyt a reneszánsz városfalon belül olyan bárnak vagy étteremnek, amelynek nem olasz fogások rotyognak a tűzhelyén.

Toszkána tartomány balközép területi vezetése azonban kedden diszkriminatívnak bélyegezte a döntést, és arra figyelmeztetett, hogy az a "gasztronómiai avagy kulináris rasszizmus rejtett formája".
"A minőség védelme egy dolog, a hátrányos megkülönböztetés megint más" - üzente Paolo Cocchi kereskedelmi tanácsos a régió hivatalos honlapján.

A luccaiak szóvivője azzal vette védelmébe a határozatot, hogy végső soron a város hagyományait és kulturális identitását akarják megőrizni, és válogatás nélkül lépnek fel a szexboltok, a gyorséttermek és elvihető pizzát áruló vendéglátóhelyek ellen is.

Egyébként a városi tanács arra is felszólította a Luccában már működő, idegen ízeket kínáló éttermeket, hogy vegyenek fel étlapjukra legalább egy, helyi alapanyagokból elkészített tradicionális luccai fogást.

"Ez csak ajánlás, nem parancs" - tompította a felhívás élét a szóvivő.Az óvárosban található négy kebabbolt természetesen ugyan úgy működhet tovább, ahogy eddig - nyugtatta meg a kedélyeket a szóvivő.

Európán belül Olaszországban található a legkevesebb nem hazai konyhát üzemeltető étterem. Az utóbbi időkben nagy számban érkező bevándorlók azonban új ízeket hoztak magukkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását