2024. május 17. - Paszkál

Meg kell tartani a munkahelyeket

A munkaügyi tárca a foglalkoztatást érintő kérdésekben a munkahelyek megőrzésére, új munkahelyek teremtésére és a közfoglalkoztatás széles körű elterjesztésére fókuszál - ezt Simon Gábor, a Munkaügyi és Szociális Minisztérium államtitkára, az MSZP országo
2009. január 27. kedd 22:10 - Hírextra
A munkahelyek megőrzésének támogatására az elmúlt hetekben mintegy 16,7 milliárd forint értékben hirdettek meg pályázatokat, a munkahelyteremésre pedig 2,25 milliárd forintos pályázatot készülnek kiírni. Utóbbi programban "benne van" a klasszikus munkahelyteremtő beruházások, a magas hozzáadott értékű munkahelyek létesítésének és a távmunka elterjesztésének támogatása is - mondta.

Az államtitkár szerint az önkormányzati szféra képviselői támogatóan nyilatkoztak a kormány terveiről, és nagy várakozással tekintenek az áprilisban induló közmunka program elé.
A szocialista párt országos választmányának elnöke az MTI érdeklődésére a Fidesz által tervezett, a parlament feloszlatását célzó határozat javaslattal kapcsolatban kijelentette: a Fidesz továbbra is azon az úton halad, ami nem viszi előre Magyarországot.

Ez a kezdeményezés nem teremti meg annak a lehetőségét, amit a világban most máshol látni: hogy összekapaszkodjanak, együttműködjenek a politikai erők - állapította meg, hozzátéve: "ilyenkor nem a pártpolitika, hanem az ország érdeke az elsődleges".

Amikor gyors döntések sorozatát kell meghozni a válsághelyzetben, akkor "nem lehet azzal játszadozni, hogy oszlassa fel magát a parlament, aztán majd néhány hónap múlva esetleg alakuljon ki újra egy olyan politikailag legitim helyzet, hogy valaki, valamilyen döntést fog hozni" - mondta egyebek mellett Simon Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását