2024. június 17. - Laura, Alida

Külön kell érettségire jelentkezni

A felvételi eljárástól függetlenül, külön, de ugyanúgy február 16-ig kell jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra, mint a felsőoktatási intézményekbe - erre hívta fel a figyelmet honlapján az Országos Felsőoktatási Információs Központ.
2009. január 27. kedd 07:55 - Hírextra
A május-júniusi érettségi vizsgaidőszakra a jelentkezés határideje 2009. február 15., de mivel ez munkaszüneti napra esik, a következő munkanapon, február 16-ig elfogadják a jelentkezéseket. Ez a dátum megegyezik a felsőoktatási felvételi jelentkezés határidejével, de fontos tudni, hogy a két jelentkezés nem "váltja ki" vagy "helyettesíti" egymást; mind az érettségire, mind a felsőoktatási intézményekbe külön jelentkezési lapot kell kitölteni.

Középszintű érettségi vizsgára - a tanulói jogviszony fennállása alatt - minden olyan középiskolában be lehet jelentkezni, ahol az adott tárgyból érettségi vizsgát szerveznek. A középiskola azonban nem köteles a külső - vagyis az adott intézményben tanulói jogviszonnyal nem rendelkező - jelentkezőket fogadni. Ebben az esetben az Oktatási Hivatal (OH) OKÉV regionális igazgatóságán is lehetőség van jelentkezni érettségi vizsgára.

Emelt szintű érettségi vizsgára csak az OH OKÉV regionális igazgatóságain lehet jelentkezni.
A nappali munkarend szerinti középiskolai tanulói jogviszony fennállása alatt vizsgatárgyanként az érettségi összes fajtája első alkalommal ingyenes, középszinten és emelt szinten egyaránt.
A tanulói jogviszony megszűnése utáni érettségi vizsga a több vizsgarészből álló tárgyaknál - az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek kivételével - vizsgánként 12 ezer forintba kerül. Az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek vizsgákra 20 ezer forintot kell fizetni, az egy vizsgarészből álló vizsgákra pedig 8 ezer forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását