2024. május 17. - Paszkál

Megindult a jégzajlás

Megindult a jégzajlás hétfőn hajnalban a Tiszán, a vízügyi szolgálat jégtörő hajói segítik a jégtorlaszok megszüntetését - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az MTI-vel.
2009. január 26. hétfő 10:35 - Hírextra
A szaktárca tájékoztatása szerint jelenleg Tiszalöknél két jégtörő hajó segíti a jég zavartalan levonulását, kártétel nélküli levezetését, a jeges árhullámokkal kialakuló jégtorlaszok, jégdugók megszüntetését. A zajló jég várhatóan még a délelőtt folyamán Tiszadobhoz ér, ahol újabb jégtörő hajók várakoznak.

A vízügyi szolgálat munkatársai és jégtörő hajói mindenhol készenlétben állnak, hogy biztosítsák a jég zavartalan levonulását. A tiszai jégtörő flotta két hajója Kiskörén, két hajó Tiszadobon, két hajó Tiszalök felvizén, két hajó pedig Tokajban segíti a munkát. A jégtörést hajópárokkal végzik, mert előfordulhat, hogy a jégtörő hajó beszorul a jégtáblák közé, és ebben az esetben a beszorult hajó csak a másik segítségével tud kiszabadulni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását