2024. május 14. - Bonifác

Gyurkovics még nem térhet vissza

Csak az év végén térhet vissza a 2004-es, athéni olimpiai ezüstérmétől doppingvétség miatt megfosztott és két évre eltiltott Gyurkovics Ferenc, mivel a súlyemelő korábban bejelentette visszavonulását.
2009. január 26. hétfő 11:50 - Hírextra
"Az egyik szemem azért sír, mert a visszatéréssel egyidejűlég hosszú idő után a Magyar Súlyemelő Szövetségnek ismét van egy doppingvétség miatt eltiltott sportolója - mondta Halász István hétfőn az MTI-nek. - Ez nem örömteli esemény tekintettel arra, hogy az elmúlt négy évben komoly és eredményes doppingellenes tevékenységet végeztünk. Az eddig végzett munkánk egy pillanat alatt vált semmivé- A másik szemem azért nevet, mert a sportágunk végre talán becsülettel lezárhatja ezt az ügyet, és mentesülhet a mai napig súlyosan érintő következmények alól is."

Gyurkovics Ferenc pénteken jelentette be a Nemzeti Sportnak, hogy a Pécsi SE súlyemelőjeként visszatér a versenyporondra, a jelenlegi helyzet szerint azonban ezt egyelőre nem teheti meg. Legalábbis ez tűnik ki az MSSZ főtitkárának szavaiból:

"Gyurkovics Ferenc 2004. augusztus 24-én doppingvétséget követett el, majd 2005. szeptember 26-án hivatalosan bejelentette visszavonulását, így a 2004. augusztus 24-től 2006. augusztus 24-ig terjedő 2 éves felfüggesztéséből csak 1 év és 33 napot töltött le. Mivel a büntetése 2 év, azaz 730 nap, melyből csak 398 nap került letöltésre, így amennyiben a sportoló vissza kíván térni, először a fennmaradó büntetését kell letöltenie. A fennmaradó büntetési idő alatt - szintén az IWF, a nemzetközi szövetség doppingszabályzatának 15.10 pontja alapján - a megfelelő „whereabouts”, azaz holléti információt mind a nemzeti, mind a nemzetközi szövetség rendelkezésére kell bocsátania, és doppingellenőrzésnek kell alávetnie magát, akár a nemzeti, akár a nemzetközi szövetség rendeli azt el."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását