2024. május 19. - Ivó, Milán

Átalakul a főváros vezetése?

A fővárosi önkormányzat szocialista frakciójában teljes tisztújítás, a szabaddemokraták képviselő-csoportjánál pedig frakcióvezető-helyettesek választása várható kedden - tudta meg az MTI hétfőn városházi forrásokból.
2009. január 26. hétfő 18:02 - Hírextra
Tájékoztatásuk szerint az MSZP-nél Steiner Pál, a jelenlegi frakcióvezető egyedül indul a posztért, s várhatóan megőrzi azt. Ehhez minimum 13 szavazatra lesz szüksége a 24 fős képviselőcsoportban.
Változás az egyik frakcióvezető-helyettesi poszton várható. Kolozs András ugyanis nem indul újra, helyette várhatóan Andó Sándor környezetvédelmi tanácsnok lesz a frakcióvezető-helyettes.

Andó Sándor, aki korábban a X. kerület polgármestere volt, nemrég bekerült az MSZP budapesti elnökségébe, s jó esélye van arra is, hogy a párt országos elnökségének a tagja legyen. Az országos elnökségi tagságra aspirál a frakcióból Havas Szófia is.

Várhatóan megőrzi frakcióvezető-helyettesi posztját Devánszkiné Molnár Katalin és Danielisz Béla is. Változás várható a frakcióigazgatói poszton, ahol Szalkai Istvánt Germánné Vastag Györgyi válthatja. Az MTI információi szerint a tisztújításon részt vesz Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes is, aki múlt heti kisebb műtéte után várhatóan kedden hagyja el a János kórházat.

A fővárosi szabaddemokraták tízfős képviselő-csoportjában John Emese frakcióvezető mellé, aki alig két hete szült, várhatóan két frakcióvezető-helyettest is választanak. Korábban egy frakcióvezető-helyettes volt, Dancs Gábor személyében, aki tavaly nyáron lemondott képviselői mandátumáról és az üzleti szférába távozott.

Frakcióvezető-helyettes lehet Szabadai Viktor és Lakos Imre. Mindketten voltak már korábban a párt budapesti szervezetének elnökei.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását