2024. április 27. - Zita

Jótékonysági úszás a gyerekekért

A vasárnap délutáni döntők előtt jótékonysági váltóúszást rendeztek a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon: a 4x50 méteres staféta kedvezményezettje az UNICEF, az ENSZ Gyermekalapja.
2007. december 16. vasárnap 18:48 - Hírextra

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) és az UNICEF a közelmúltban "Ivóvizet minden gyereknek!" címmel indított kampányt, melyhez a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) is csatlakozott. A 2007. évi gyermekbajnokság teljes bevételét, azaz csaknem 700 ezer forintot ajánlott fel a nemzetközi szervezet etiópiai vízprogramjának támogatására - áll az UNICEF-nek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Etiópiában a háztartásoknak csak mintegy 41 százaléka jut iható, tiszta ivóvízhez.
A program szóvivőjének Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszót kérte fel a MÚSZ és az UNICEF magyar bizottsága. Őszi budapesti látogatása során Roger Moore, az UNICEF jószolgálati nagykövete nyújtotta át a magyar klasszisnak a vízprogram szimbólumát, a vízcseppet formázó kitűzőt.

A vasárnapi jótékonysági úszást többek között a Fővárosi Vízművek, a GARDENA, a British Telecom és a Magyar Televízió is támogatta. A váltókban két-két Debrecen környéki gyerek, a szponzorok képviselője, valamint egy-egy korábbi úszóhíresség tempózott. Utóbbiak között volt Gyarmati Andrea, Darnyi Tamás, Güttler Károly, Szabó Tünde és Verrasztó Zoltán, valamint Simóka Bea öttusázó. Az UNICEF váltó bevétele, csaknem négymillió forint, szintén az etiópiai vízprogramot támogatja. Ez az összeg 20 ezer liter egészséges ivóvíz biztosítására elegendő Etiópia szárazság sújtotta területein.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását