2024. május 19. - Ivó, Milán

Az MSZP feltalálta a spanyol viaszt

Az MSZP választmánya szerint nem egyetlen politikai pártnak kell a gazdasági válság miatt Magyarország előtt álló feladatok megoldania, a parlamenti erők, a gazdasági és a civil szervezetek együttműködésére is szükség van - mondta Simon Gábor, az MSZP vál
2009. január 25. vasárnap 07:06 - Hírextra
A választmányi elnök szerint a nehéz döntéseknek látják az irányait: az adóátrendezést, a szociális rendszer átalakítását, úgy, hogy az a ténylegesen rászorulókat segítse. Erőfeszítéseket kell továbbá tenni a munkahelyteremtésben - fűzte hozzá.

Az MTI részleteket firtató kérdésére Simon Gábor közölte, a választmány zárt ülésén szakmai vita folyt, de megállapodtak abban, hogy nem lenne szerencsés, ha a január 29-i rendkívüli parlamenti ülés előtt ismertetnék a konkrét javaslatokat.

Megismételte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kijelentését, miszerint nem csupán költségvetési kérdésről van szó, hanem egy világgazdasági válságról, amelynek a termelésben, a fogyasztásban, a monetáris politikában is vannak következményei.

Simon Gábor utalt arra, a kormányfő a nap folyamán több miniszterrel is találkozik, hogy megvitassa a javaslatokat.

A politikus elmondta, a testület támogatja a kormány és a frakció azon szándékát, hogy olyan döntéseket készítsen elő, amelyekkel nemcsak egyszerűen a válságot kezelik, hanem azt is szolgálják, hogy erősödjenek Magyarország pozíciói.

A választmányi elnök elmondta, hogy a testület szerint a költségvetésben meg kell teremteni a következő évek biztonságát, költségvetési, finanszírozási feltételeit, de egy hosszabb távú, az ország stabil egyensúlyát megalapozó folyamatot is el kell indítani.

Hozzátette: a választmány vállalja, hogy a kormány előtt álló döntésekről tájékoztatja az MSZP tagjait, szimpatizánsait és a szélesebb közvéleményt.

Simon Gábor szerint a testület egyetértett azzal, hogy ez olyan helyzet, amikor szükséges, hogy a felelős parlamenti politikai pártok, a gazdasági és a civil szervezetek együttműködjenek.

Nem pusztán egy politikai pártnak az ügye Magyarország előtt álló feladatok megoldása, hanem annak minden felelős politikai erő együttműködése eredményének kell lennie - fűzte hozzá.
Simon Gábor azt mondta, a választmány egyetértett a kormány azon magatartásával, hogy elsők között reagált a világgazdasági válságra.

Hozzátette: a testület elismeréssel nyugtázta azokat a lépéseket, amelyeket a kormány és a szakemberek a gázkrízis megoldásáért tettek.

Közölte, hogy több mint húszan szólaltak fel a vitában, ami nagyon komoly, szakmailag is értékelhető és színvonalas volt.

A vita nem a politika színpadát sokszor uraló bulvártémákról, hanem az ország életét ténylegesen befolyásoló kérdésekről szólt - hangoztatta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

liberal1
2009. január 25. 08:12
Amikor - a válság beismerése előtt, szeptemberben - az MSZP elkezdte a "beindultunk" sikerpropaganda-kampányt, akkor nem említette mások szerepét. Most, hogy nyakig szarban vagyunk, rögtön felelősek mások is.
thurvj97
2009. január 25. 07:51
A cím alapján sejthető, hogy egy lapot tévesztő újságíró baromkodik.Véletlenül nem a Magyar Nemzetnél lenne a helye?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását