2024. május 6. - Ivett, Frida

Illemhely szerelmi történet

Az idei Oscar-jelöltek között egyetlen orosz név szerepel: Konsztantyin Bronzité. A rendező Illemhely szerelmi történet (Lavatory Lovestory) című tízperces rajzfilmje egy-egy japán, amerikai, francia és angol animációs filmmel kel versenyre.
2009. január 24. szombat 15:15 - Hírextra
Bronzit 1965-ben Szentpéterváron született és ott végezte el a képzőművészeti főiskolát, később Moszkvában mesterkurzusokon forgatókönyvírói és rendezői képzettséget szerzett.

A nemzetközi hírnevet A világ végén című, 1999-ben készült rajzfilmje hozta meg számára, amely a Folimage francia forgalmazó jóvoltából bejárta a világ fesztiváljait, és közel 70 díjat gyűjtött be.

Bronzit 1999 óta a Melnyica animációs filmstúdióban dolgozik, ahol több nagyobb szabású animációs film forgatásában is közreműködött művészeti vezetőként.

Az Illemhely szerelmi történet című film a 12. Nyílt Orosz Animációs Filmfesztiválon elnyerte a legjobb forgatókönyv díját, és a legjobb filmek között a harmadik helyre került.

Bronzit az igen egyszerű történetet - amelynek ötletét elmondása szerint egy barátjától kapta - a filmjeire általában jellemző egyszerű eszközökkel és szellemességgel dolgozta fel. Moziban még nem mutatták be a filmet, de már számos fesztiválon szerepelt.

Az alkotás a youtube honlapján tekinthető meg a művész számos egyéb filmje mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását