2024. május 20. - Bernát, Felícia

Sorozatrablókat fogtak el

Sorozatos betöréses lopás, illetve egy rablássorozat elkövetőit kerítették kézre az ózdi rendőrök - tájékoztatta az ózdi rendőrkapitányság sajtótájékoztató keretében csütörtökön az MTI-t.
2009. január 22. csütörtök 19:55 - Hírextra
Molnár Tamás hivatalvezető a részletek kapcsán elmondta: tavaly év végén több útonállásszerű rablás is történt Ózd egy jól behatárolható területén. Az elsőt még tavaly november 27-én követték el, az akkor még ismeretlen tettesek. A két férfi napközben támadott meg egy ózdi nőt, a kezében lévő táskáját erőszakkal elvették, és elmenekültek a helyszínről. Ezt követően hasonló módon még további négy rablást követtek el - ismertette.

December 12-én 20 percen belül két rablást is elkövettek. Minden alkalommal hátulról támadtak, és erőszakkal vették el az áldozatoktól a náluk lévő értékeket.

Az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói elfogták a két - korábban már más bűncselekmények miatt büntetett 17 éves fiatalkorú - elkövetőt, s indítványozták előzetes letartóztatásukat.

Molnár Tamás egy másik bűncselekményről is beszámolt, amelynek során kézre kerítették a betöréses lopássorozat elkövetőit, akik kilenc településen összesen 28 betöréses lopást követtek el az elmúlt hónapokban. A bűncselekmények előtt a helyszíneket alaposan feltérképezték. A betöréses lopásokat főként Ózd területén, az éjszakai órákban követték el, de megfordultak Miskolcon, Egerben, Szilvásváradon, Farkaslyukon, Bükkmogyorósdon, Csernelyben, Borsodnádasdon és Sajókápolnán is. Az elkövetők főleg műszaki berendezéseket, készpénzt, és ékszereket tulajdonítottak el a sértettektől.

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható három személy bűnügyi őrizetben van, az Ózdi Rendőrkapitányság indítványozta előzetes letartóztatásukat. Az ügyben még további nyomozati cselekmények várhatóak. A gyanúsítottak egyike - a 36 éves F. S. - eddig különböző bűncselekmények elkövetése miatt 34 alkalommal volt büntetve, a 20 éves Gy. G. pedig kilencszer. A legidősebb elkövető 35, míg a legfiatalabb 20 éves.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását