2024. július 20. - Illés

Bevételnövelést várnak a köztévétől

Összesen félmilliárdos költségcsökkentést, illetve bevételnövelést vár a Duna Televízió menedzsmentjétől a jövő évre a kisebbik köztévét felügyelő közalapítvány kuratóriuma - tudható meg a testület egy, az MTI birtokába jutott határozatából.
2008. június 10. kedd 08:32 - Hírextra
A dokumentum szerint e hónap végére kell beterjesztenie az idén kilencmilliárd forintból gazdálkodó társaság vezetésének azt a konszolidációs tervet, amely "kedvezőtlen, de tovább nem romló piaci környezetet feltételezve" jövőre már nullszaldóssá teszi a cég gazdálkodását.

A határozatban az áll: a humánerőforrás-gazdálkodás terén 300 milliós, a műsorstruktúra átalakításával pedig harmadekkora megtakarítást várnak el; további 30-50 millió forintot kell előteremteni abból, hogy a menedzsment "vonzó üzleti ajánlatokat" dolgoz ki "magyar többségi tulajdonú és a Kárpát-medencei régióban dinamikusan befektető vállalatok számára", így növelve a reklám- és szponzorbevételeket.

Simkó János kuratóriumi elnök hétfőn, az MTI-nek nyilatkozva arról beszélt: szeptemberben születhet döntés arról, hogy kezdeményezik-e Cselényi László tévéelnök újrázását; a kérdésben lényeges szempont lesz, hogy - e hónap végére beterjesztendő tervében - milyen megoldásokat javasol a menedzsment a televízió megbillent gazdálkodási egyensúlyának helyreállítására.

Emlékeztetett arra: a tavalyi évet közel 400 milliós mínusszal zárta a társaság, az idei üzleti tervben is mintegy 250 milliós deficit szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását