2024. május 10. - Ármin, Pálma

Több, mint 80 milliárd fejlesztésre

Az egészségügy történetének legnagyobb fejlesztése valósulhat meg azzal, hogy a kormány megemelte a póluskórházak pályázati keretét - jelentette be Vojnik Mária, Egészségügyi Minisztérium államtitkára a kabinet szerdai ülését követő kormányszóvivői tájéko
2009. január 21. szerda 15:43 - Hírextra
Vojnik Mária elmondta: a 75 milliárd forintos pályázati keretet a kormány 10,2 milliárd forinttal egészítette ki, így az 85,2 milliárd forintra nőtt. Tíz százalékos önrésszel számolva a teljes pályázati forrás 94,6 milliárd forintot tesz ki - húzta alá az államtitkár.

Az Új Magyarország fejlesztési terv keretein belül kiírt, az Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban címet viselő, kiemelt uniós pályázat első fordulójának bírálata tavaly december 20-án lezárult - mondta Vojnik Mária. Kiemelte: a kormány nyolc intézményi projekt támogatásáról döntött, ebben az orvos- és egészségtudományi képzést folytató egyetemek, illetve régióként a legnagyobb aktív fekvőbeteg-szakellátási kapacitással rendelkező kiemelt kórházak vehettek részt.
A program keretében megújulhat Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Jósa András Oktató Kórháza Nyíregyházán, a

kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza Kecskeméten, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Miskolcon, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, valamint a Pécsi Tudományegyetem kórháza.

A fejlesztések eredményeképpen korszerű, költséghatékony, betegbarát szolgáltatást nyújtó csúcsintézmények jöhetnek létre - szögezte le az államtitkár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását