2024. május 4. - Mónika, Flórián

Simon Gábor Ismét választmányi elnök akar lenni

Simon Gábor ismét megméretteti magát az MSZP választmányi elnöki tisztségéért a júliusi 10-i tisztújító kongresszuson; a politikus egyebek mellett azt javasolja majd a kongresszusnak, hogy hozzon létre egy új vezető testületet, a párttanácsot.
2010. június 18. péntek 16:27 - HírExtra
Simon Gábor az MTI-nek pénteken elmondta: a rendkívüli tisztújító kongresszust július 10-én tartják az Európa Kongresszusi Központban, Budapesten.

A kongresszust előkészítő bizottság vezetőjeként a tisztújítással kapcsolatban közölte: a területi szövetségek kétharmada június 20-ig lezárja a tisztújítást, 23-án megtartja első ülését a jelölő bizottság, amely 26-27-én meghallgatja az elnökségi posztokra aspirálókat, 29-30-án pedig megteszi javaslatát.

A választmányi elnök jelezte: a jelölő bizottság arra is tesz javaslatot a kongresszusnak, hogy milyen szerkezetű legyen az MSZP megújult elnöksége.

Véleménye szerint ez a jelenleginél lehetne szikárabb: egy elnökhelyettessel, két alelnökkel és 15 helyett 13 vagy 11 taggal is jól működne. Szavai szerint az elnökségnek újra erős vezetői centrumként kellene működnie, a választmány pedig a politikai műhelymunkát, a háttérstratégiát biztosítaná.

Simon Gábor bejelentette, hogy a tisztújításon a jelenlegi posztjáért indul újra. Hangsúlyozta: feladatot akar vállalni a baloldali közösség megújításában, és ezért választmányi elnökként tud a legtöbbet tenni.

Emlékeztetett arra, a jelölési folyamatban újdonság, hogy most először programot kell készítenie azoknak, akik az elnökségi posztokra aspirálnak és ezt írásban is be kell nyújtaniuk.

Simon Gábor úgy látja: jót tesz a tisztújításnak, hogy versenyeznek a tisztségekért a politikusok.

Elmondta: azt javasolja majd a kongresszusnak, hogy jöjjön létre a párttanács, amelyben a választmányi tisztségviselők, az országos elnökség tagjai, a megyei elnökök és a frakcióvezetés képviseltetné magát. Kezdeményezését azzal indokolta, hogy az informális fórumokat formálissá kell tenni, ez a testület a választmány és az elnökség közötti szereplő lehetne a döntés-előkészítésben és a politikai döntéshozatalban. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását