2024. április 28. - Valéria

Olvad a Balaton

Sok helyen még vastag ugyan a Balaton jege, de az olvadása és kásásodása miatt már nem alkalmas sportolásra. A komp beindítását viszont egyelőre nem tervezik.
2009. január 21. szerda 16:20 - Hírextra
Nagy András György, a siófoki obszervatórium munkatársa arról tájékoztatta az MTI-t szerdán, hogy ugyan még 19 centiméter vastag a Balaton jege az állomás előtt, de az olvadás és az esőzések miatt már áll rajta a víz. A következő napokban is enyhe időjárás várható, ezért a tó jégpáncéljának folyamatos olvadására lehet számítani - tette hozzá.

Nagy Jenő, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság megbízott vezetőjének beszámolója szerint a vizesedés, kásásodás miatt már nem alkalmas korcsolyázásra a tó jege, az olvadás és az egyre több rianás miatt pedig veszélyes a jégre menni. Ezért a vízirendészet azt tanácsolja, ha akad még kijelölt jégpálya a Balatonon, akkor ott vagy csakis sekély víz felett merészkedjen bárki a Balaton jegére.

Január végéig már bizonyosan nem indul be a kompjárat Szántód és Tihany között - tájékoztatta Borbély Judit, a Balatoni Hajózási Zrt. marketingvezetője az MTI-t. Hozzátette, ha tartósnak ígérkezik az enyhe időjárás, várhatóan február elején, de legkésőbb február közepén indul be újra a kompközlekedés a Balatonon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását