2024. május 17. - Paszkál

Jégbe szakadt kutyát mentettek ki

Két kutya alatt beszakadt a székesfehérvári bányató jege kedden délután: az egyik állat a tűzoltók kiérkezése előtt kimenekült a vízből, a másikat helyi tűzoltók mentették ki – tudta meg a katasztrófavédelemtől és a tűzoltóságtól az MTI.
2009. január 20. kedd 18:30 - Hírextra
"Több bejelentés érkezett a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére, hogy a bányató jege egy kutya alatt beszakadt" - mondta el Makó Gábor főhadnagy, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes tisztje. Laskó Gábor, a fehérvári tűzoltóság híradóügyeletese közölte: a fehérvári tűzoltók egy járművel mentek ki a helyszínre, ahol kiderült, hogy két kutya alatt szakad be a jég, ám az egyik eb már kievickélt a vízből.

A másik állat megmentése érdekében Hadlaczki István főtörzszászlós irányítása mellett a tűzoltók úgynevezett dugólétrákat fektettek a jégre, amelyen Pánczél Gábor főtörzsőrmester kötélbiztosítás mellett bemászott a kutyához, s a kezével kiemelte a bajba jutott rotweilert.

A szerencsés mentést követően a kutya a tó közelében lakó gazdájához került.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását