2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Véletlenszerűen választotta ki a kocsikat a gyújtogató

Véletlenszerűen választott az autók közül a csepeli gyújtogatássorozat elkövetésével gyanúsított férfi - mondta hétfői sajtótájékoztatóján a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.
2009. január 19. hétfő 17:12 - Hírextra
Bodnár Zsolt az indítékokkal kapcsolatban kifejtette: 2003-ban tűz volt a 35 éves férfi házánál, amit a gyanúsított nehezen dolgozott fel, azért gyújtott fel több csepeli autót, hogy "másnak se legyen jó".

A XXI. kerületben 2008. szeptember 22. óta a gyújtogatások következtében több mint 30 gépkocsi vált a lángok martalékává; a rendőrség közlése szerint az elsődleges kárérték körülbelül 31 millió forint.

A nyomozás részleteit ismertetve Bodnár Zsolt kifejtette: a rendőrség az első gyújtogatások után már feltételezte, hogy csepeli lakos lehet az elkövető, aki nagy valószínűséggel kerékpárral közlekedik.

Hétfő hajnalban aztán a rendőrök egy nagy sebességgel bicikliző férfire lettek figyelmesek, akit igazoltattak. A férfi - akinél petróleum, rongy és öngyújtó volt - ellenállt, ezért a XXI. kerületi rendőrségre vitték, ahol elismerte, hogy szeptember óta ő gyújtogatott Csepelen.

A férfi nem bosszúból gyújtogatott, kizárólag a "tűzesetek kiváltása" volt a célja - tette hozzá a bűnügyi helyettes.

Bodnár Zsolt megjegyezte, a férfi korábban ideggyógyászati kezelés alatt is állt.
A XXI. kerületi önkormányzat hétfő reggel közölte az MTI-vel, hogy elfogták a csepeli gyújtogatássorozat gyanúsítottját. Legutóbb szombatra virradóra gyújtottak fel hét autót Csepelen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását