2024. május 28. - Emil, Csanád

Bankautomata-fosztogatók rendőrkézen

Négytagú bankautomata-fosztogató bandát fogott a rendőrség Galgahévízen, amikor éppen a helyi takarékszövetkezet pénzkiadóját próbálták kiszakítani az épületből - közölték a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai hétfői sajtótájékoztatójukon Budapesten.
2009. január 19. hétfő 17:00 - Hírextra
Balotai Attila, az NNI nemzetközi bűnözés elleni osztályának megbízott vezetője elmondta: péntek hajnalban Galgahévízen a négy férfi közül három egy lopott terepjáróval a helyi takarékszövetkezethez hajtott, betörték a pénzintézet üvegajtaját és acélsodronyt kötöttek a bankautomatára. A rendőrök ekkor érték tetten őket, az egyik férfinak azonban sikerült elmenekülnie. Negyedik társuk ezalatt szögeket szórt az útra, hogy akadályozza a rendőri üldözést.

Három férfit még pénteken elfogtak, negyedik társukat szombaton kerítették kézre.
Az automatában majdnem 3 millió forint volt.

Balotai Attila tájékoztatása szerint a csoport egyes tagjai korábban már követtek el hasonló bűncselekményeket Pest megye területén, azonban nem kizárt, hogy az ország más részén is. Arra a kérdésre, hogy hány automatát foszthatott ki a banda, pontos számot nem tudott mondani.
Hozzáfűzte azonban, hogy a férfiak között van büntetett előéletű is.

Az elkövetők közül három embert még szombaton helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság, és negyedik társuk előzetes letartóztatását is kezdeményezte az NNI. Ellenük lopás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A bűncselekménnyel okozott rongálási kár megállapítása még tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását