2024. május 2. - Zsigmond

Viszonya volt a sógornőjével

Árverésre kerül egy aranygyűrű, belső oldalán Charles Dickens nevével, mely bizonyítéka lehet, hogy az angol írót (1812-1870) gyengéd szálak fűzték sógornőjéhez, Georgina Hogarthhoz.
2009. január 18. vasárnap 17:03 - Hírextra
A 0,9 karátos gyémánttal ékesített gyűrűt Hector Charles Bulwer Lytton Dickens leszármazottainak tulajdona, és február 21-én lehet majd licitálni rá. A gyűrűt Lord Alfred Tennyson ajándékozta Charles Dickensnek, egyik legjobb barátjának, és az író hagyatékaként 1870-ben kerülhetett Hector Dickenshez, aki mindig is a nagy író leszármazottjának tartotta magát.

Ha mindezek valóban fedik az igazságot, a gyűrű értéke az árverésen elérheti a 25 ezer fontot (7,8 millió Ft) is.

A felfedezés csak táplálja azokat a pletykákat, amelyek a Twist Olivér szerzőjét egész életében üldözték. A viktoriánus korban viszonya a sógornőjével vérfertőzőnek számított.

Georgina Hogarth nem sokkal az után költözött a Dickens családhoz, hogy nővére, Catherine hozzáment az íróhoz. A házaspárnak tíz gyermeke született. Georgina a házaspár válása után is az íróval maradt, így tizenhárom évet töltöttek együtt, és a korabeli szóbeszéd szerint három törvénytelen gyermek született a "vérfertőző" viszonyból.

Dickensnek - aki egyébként mindig arra törekedett, hogy őt tiszteletre méltónak, a családjával törődőnek tartsák - az 1858-as megismerkedésükkor mindössze 18 éves Ellen Ternan színésznővel is viszonya volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását